Home » LIFESTYLE » fotografie » Cinemagraphs

Cinemagraphs

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

photography

Wat als je een video en foto mixt in één beeld? Dan krijg je leuke cinemagraphs!

Cinemagraphs zijn een combinatie van foto en video in één beeld: cinema met een photograph. Binnen een stilstaand beeld kies je steeds een element dat beweegt, zoals in een film. Het geeft een superleuk effect en is een toffe, creatieve revolutie binnen de fotografiewereld. Ook voor marketing- en communicatietoepassingen zijn cinemagraphs superhandig. Een woord zegt meer dan duizend woorden en een licht bewegend beeld voegt nog eens een extra dimensie toe.

De techniek achter cinemagraphs is eigenlijk vrij eenvoudig. Je filmt een bepaalt kader waarin er steeds een bewegend element is – zoals een glaasje water dat ingegoten wordt, een koffiemachine die koffie maakt of een lieveheersbeestje dat over een blad kruipt, … De verschillende frames die je filmt zitten uiteraard achter elkaar, maar in Photoshop selecteer je hieruit een bepaal stilstaand beeld met daarin steeds één bewegend element, zoals het koffiekopje of je tv-scherm. Vervolgens sla je de film op als een foto, maar het bewegende element is een deel van je foto waar steeds een videoloop blijft lopen. Het doet een beetje denken aan toepassingen zoals Boomerang, maar het is veel kunstiger.

Kevin Burg en Jamie Beck zijn de pioniers als het op cinemagraphs aankomt, zij experimenteerden en introduceerden de techniek. Op hun website vindt je tal van mooie voorbeelden.

Natuurlijk kan je ook zelf aan de slag en daarvoor hoef je zelfs geen Photoshopvirtuoos te zijn. Met apps zoals Flixel kan je zelf aan de slag met je iPhone. Check hier mijn eerste probeersel!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Krijgt coups de foudre van design interieur, nagellakkleurtjes, minimalistische juwelen, cultuursteden en schoenen, veel schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.