Home » BEAUTY » Cinq Mondes ochtend ritueel

Cinq Mondes ochtend ritueel

cm

Ik probeerde van het merk Cinq Mondes al eerder een dagcreme uit. Vandaag breidt mijn skincare stash uit met nog drie producten van het merk.

cm02

Zowel je ochtend- als avondritueel zou moeten draaien om het reinigen en voorbereiden van je huid. Ik mocht van Cinq Mondes drie producten testen die ervoor zorgen dat je met een frisse huid begint alvorens aan je make-up te beginnen. Als eerste reinig je je gezicht met een cleansing balm (€38 voor 150 ml) op basis van bloemen. De dikke pasta breng je aan op het gezicht , en eventueel op je décolleté, en masseer je met met wat water. Je hebt gelukkig niet veel nodig , ongeveer twee erwtjes, van de pasta en met een tikje water vormt het zich om tot een melkachtige vloeistof. De pasta haalt mijn make-up goed weg, zelfs waterproof mascara, en ik durf het ook wel te gebruiken op mijn Sonic Brush. De geur is een beetje kruidig met een bloemige toets.

Hierna leg je met de lichte gezichtsscrub (€39 voor 60 ml) op basis van zaden en bloemen je huid een paar keer per week extra in de watten. De dode huidcellen worden verwijderd en de scrub laat je gezicht super zacht en fris achter. De scrub breng je aan op een vochtig gezicht en masseer je dan lichtjes in. De fijne textuur zorgt er voor dat je hiermee niet te hard kan scrubben.

cm

Als laatste gebruik ik de verfrissende mist die Cinq Mondes zelf Pluie de Fleurs (€29 voor 150 ml) noemt. Deze eau de beauté geeft je instant een verfrissend gevoel. Ik gebruik zo’n mist graag doorheen de dag om even op te frissen, zeker wanneer het warmer is.

Alle producten uit dit gamma zijn enkel op basis van natuurlijke ingrediënten, zonder parabenen, siliconen, minerale oliën of toegevoegde kleurstoffen. Perfect voor de gevoelige huidjes! Het bloemengamma van Cinq Mondes is een fijne afwisseling in mijn skincare verzameling en ik gebruik de lichte scrub het liefst (onder de douche). Wie houdt nu niet van een babyzacht velletje?!

Dit gamma vind je in de webshop van het merk en bij deze verkooppunten.

Graphic designer. Could've been a character in Mad Men. Loves everything about branding and design. America lover.

http://www.latanie.be