Home » LIFESTYLE » Dr. Beckmann Ontkleurder om doorgelopen was te redden

Dr. Beckmann Ontkleurder om doorgelopen was te redden

Dr. Beckmann Ontkleurder

Doorgelopen kleuren in je was, dat wil je echt niet meemaken, want het verpest je kleren. Ik testte een product wat daar de redding voor zou zijn: de Dr. Beckmann ontkleurder.

In het najaar stikte ik een mooi hemdje met een patroon van La Maison Victor. Ik koos voor een stofje met blauwe vogels, de kraag en de mouwen kregen een contrasterende kleur. Spijtig genoeg was mijn wasmachine het hier niet over eens en liep het blauw over in het wit. Absoluut geen goede look! Om mijn zelfgemaakt hemd – waar ik toch wel wat uren tijd had aan gespendeerd – te redden, kocht ik de Dr. Beckmann ontkleurder.

Dr. Beckmann Ontkleurder

De ontkleurder moet je in een emmer met warm water roeren en daar doe je dan de doorgelopen was bij. Sluit daarna de emmer af en laat het 4 tot 24 uur intrekken.

Dr. Beckmann Ontkleurder

Zo gezegd, zo gedaan! Het eerste wat me opviel aan het poeder was de onaangename geur. Erg chemisch, maar tegelijk ook zoet. Maar die geur maakt me niet zoveel uit, ik wilde mijn hemd vooral redden.

Dr. Beckmann Ontkleurder

Na vier uur intrekken ging ik even in de emmer kijken en daar schrok ik toch wel even. Van de blauwe vogeltjes bleef niets over, die waren geel geworden. De blauwe kraag was ook helemaal afgeschoten. Omdat ik zag dat er toch nog wat verkleuringen op het hemd waren, heb ik het uiteindelijk 24 uur laten trekken. Maar dat hielp ook niet meer…

Dr. Beckmann Ontkleurder

Eindverdict: het werkt wel, maar niet zoals je verwacht. Het goedje verwijdert niet enkel de doorgelopen kleuren, maar ook de oorspronkelijke kleuren én veroorzaakt wat rare vlekken. Het werkt dus eerder als bleekmiddel. Daarom lijkt het me wel een goede eerste stap als je daarna je kleren wilt kleuren.

Dr. Beckmann Ontkleurder

Ik kocht mijn Dr. Beckmann ontkleurder op Bol.com voor €5,99.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!