Home » LIFESTYLE » Hoe korter je naam, hoe rijker je wordt?

Hoe korter je naam, hoe rijker je wordt?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

naam
Shakespeare schreef ooit: “what’s in a name?”. Wel veel blijkbaar! Uit onderzoek blijkt dat mensen met een kortere naam rijker worden. Wat vertelt jouw naam nog meer over je?

Een online vacature site deed onlangs een onderzoek waaruit bleek dat mensen met een kortere naam meer succes hadden. Ze vergeleken de namen van de CEO’s en hoogste verdieners in hun database en concludeerden dat mensen met een naam langer dan 5 letters zo’n €2800 minder verdienden dan hun kortere varianten. Dit is per letter wel te verstaan. Dus kleine Alexander zou over een carrière van 40 jaar zo’n €400.000 minder verdienen dan kleine Jan.

Voor je naar het stadhuis loopt voor een nieuwe naam lees je best even dit: De CEO van babynames.com, Jennifer Moss, vindt deze resultaten interessant. Maar niet meteen verrassend. Ze stelt dat deze deze resultaten samen met de leeftijd bekeken moeten worden. Het kan inderdaad zijn dat de overgrote meerderheid van CEO’s Bob heet. Maar dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met dat de naam Bob enorm populair was in de 1960’s en minder met het succes dat deze naam voortbracht.

Hoe kan je het succes van je nakomelingen dan toch in de hand helpen?

1. Kies een eenvoudig te spellen naam.
Sommige ouders gaan zo ver in het uniek maken van de naam van hun kind. Dat het kind zijn hele leven bezig zal zijn met het uit te spellen aan anderen.

2. Probeer de naam uit.
Spreek de naam luidop uit en ga na of voor en achternaam wel bij elkaar passen. Een Franse voornaam gevolgd door een boerse Vlaamse achternaam klinkt ook niet.

3. Vraag het eens aan je doelgroep.
Sommige namen nodigen uit om op te rijmen. Vaak zorgt dit voor plaag en pest gedrag. Wil je dit vermeiden? Vraag dan eens aan een paar kinderen wat zij van de naam vinden.

4. Kies voor een traditionele spelling.
Wil je een unieke naam kiezen? Kies dan niet voor een naam uit de top 10 maar ga eens wat lager in het lijstje kijken.

5. Kies een naam die mee kan groeien met je kind.
Fientje is schattig wanneer je kleine nog in pampers zit. Maar wordt helaas pas terug schattig wanneer ze deze op latere leeftijd terug moet gaan dragen. CEO Fientje klinkt gewoonweg niet.

Wat is de gekste voornaam die jij ooit zag?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

1 reactie

  1. Lap, mijn voornaam alleen al is 6 letters en ik heb in totazl 6 namen, vandaar dat ik niet rijk ben :( Heeft niks maar dan ook niks met mijn shopping addiction te maken ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.