Home » LIFESTYLE » vakantie » Mijn reisverslag: Ibiza

Mijn reisverslag: Ibiza

Ibiza is veel meer dan enkel een partybestemming. Nee, het eiland telt ook vele andere bezienswaardigheden. Ik som ze op in mijn reisverslag! Owh, we are going to Ibiza!

Ik trok samen met een vriendin naar het Spaanse eiland Ibiza voor de volle 7 dagen. We besloten om eerst 4 dagen in San Antonio te verblijven. Een tip: ga nooit voor deze badstad. San Antonio blijkt de uitvalsbasis te zijn voor feestende Britten en dronken Britten ontwijk je soms beter een beetje… We besloten dus om een auto te huren. Voor 30 euro huur je er een Fiat Panda of Punto. Met onze kleine, grijze Fiat doorkruisten we het eiland vrij snel en ook nog op een budgetvriendelijke manier. Een auto of brommer is echt echt een must wanneer je Ibiza bezoekt. Na 4 dagen trokken we naar Playa d’en Bossa, de plaats waar je moet verblijven als je echt naar Ibiza trekt om te feesten. Hier ook veel dronken Britten, maar je kan er wel andere dingen eten dan spek met bonen.

Vanuit Playa d’en Bossa neem je heel gemakkelijk de bus naar Ibiza-stad. Dit stadje straalt authenticiteit uit en geeft je een extreem vakantiegevoel. In de pittoreske steegjes en kleine straatjes van Ibiza-stad vind je allemaal romantische boetiekjes vol met boho strandkleedjes en leuke juweeltjes. Op shopjacht gaan is dus een absolute aanrader wanneer je de bus neemt naar Ibiza-town! Breng zeker ook een bezoekje aan de oude stad. De wandeling voelt soms aan alsof je benen het elk moment kunnen begeven, maar het uitzicht loont meer dan de moeite.

Zoals ik eerder al zei, kan je beter een auto huren als je op Ibiza bent. Mijn ultieme droom – rijden met een Seat Ibiza in Ibiza – sneuvelde al snel, want dit exemplaar kan je jammer genoeg niet huren op het eiland. Maar yes, een gezellige Fiat Punto was een waardige vervanger. Met deze grijze Punto trokken we naar strandclubs, verspreid over het hele eiland. Elke beachclub heeft een uniek uitzicht. Zeker de moeite waard dus!

In verschillende badsteden van het eiland kan je een ferry nemen naar het nabijgelegen Formentera. Dit eiland maakt ook deel uit van de Balearen. Van Playa d’en Bossa duurt het ongeveer 45 minuten vooraleer je het eiland bereikt. De zee was wel behoorlijk wild toen wij de boot namen en in de verte zagen we een aantal windhozen, dus enkel voor stoere zeebonken! Wanneer je op het eiland aankomt, kan je meteen een brommer of fiets huren. Wij gingen voor een brommer en doorkruisten het eiland. De stranden zijn veel puurder dan op Ibiza en de sfeer is veel gemoedelijker. Een absolute must-see voor een namiddag, maar na meer dan een dag verveel je er sowieso te pletter.

Let op: voor een nachtje stappen in Ibiza moet je diep in de buidel tasten. Het toegangsticket tot een bekende club kost al vlug 50 tot 70 euro. Je krijgt er wel de bekendste dj’s voor in plaats. Voor een drankje met Martin Garrix of Dimitri Vegas en Like Mike ben je ook meteen al een pak armer. Uitgaan en Ibiza, een dure match made in party heaven!

Franse voornaam. Trotse Belg. Berlin based. Grote zus en oudste kind. Nail polish freak. Social media addict. Deadline junkie.

1 reactie

  1. Schitterend eiland

De reacties zijn afgesloten.