Home » LIFESTYLE » food & drinks » Monkey Coffee, mijn zoete zonde in Maastricht

Monkey Coffee, mijn zoete zonde in Maastricht

Monkey Coffee, mijn zoete zonde in Maastricht

Mijn zoete zonde zijn ongetwijfeld donuts. En ja, toen ik afgelopen zaterdag in Maastricht was, moest en zou ik langs Monkey Coffee gaan voor donuts.

Bord met donuts

I blame The Simpsons. Homer zijn liefde voor donuts is duidelijk overgeslagen naar mij. En als je dan een bord met maar liefst 30 (!) verschillende donuts op passeert, dan stop je toch wel even om poolshoogte te nemen.

Monkey Coffee in Maastricht

Maar voordat we overgaan naar al dat lekkers eerst wat over Monkey Coffee. De eerste, echte donutshop van Nederland, da’s Monkey Coffee. Of hou je meer van koffie, bagels of frappés? Dan hoort deze zaak een verplichte stop te zijn als je in Maastricht (of Tilburg of Den Bosch) bent. Voor on the go of om even op adem te komen tijdens het shoppen, wat je zelf wilt.

De vorige keer dat ik in Maastricht was, wist ik nog te weerstaan aan de verleiding van Coffee Monkey (toen had ik m’n buikje al volgegeten bij FAB). Maar deze keer liet ik me wel gaan: ik koos voor een doos met 6 donuts in. Kiezen was geen sinecure, maar uiteindelijk is het me toch gelukt.

Donutbox met 6 donuts

Tadaaaaaaa, doet dat je nu niet spontaan watertanden? Mij in ieder geval wel! ^^ Trouwens, valt het op dat ik van witte chocolade hou?

Chocotrio

Chocotrio is de eerste die ik koos. Het is een donut met een chocolade topping van witte chocolade en melkchocolade, met een vulling van Nutella. Ik had het eigenlijk al moeten zien aankomen: deze donut is echt zware kost. Dat vol gevoel dat je krijgt bij een brownie of een stuk chocoladecake? Jep, krijg je ook bij deze donut. Moet je voor zijn, zelf verkies ik luchtige exemplaren.

Snow White

Daarna ging ik voor Snow White: zoals de naam al doet vermoeden zit er bloemsuiker op. Binnenin zit een vulling van vanillepudding. Misschien wel de meest basic donut ertussen, maar deze was verdomme lekker. Ik twijfelde in de shop nog over de vulling, ik heb het niet zo voor vanillepudding, maar de smaken zaten helemaal goed. De pudding is echt overheerlijk en goed gemaakt en past perfect bij de bloemsuiker.

Loco Coco

Als derde nam ik Loco Coco, een donut met een topping van donkere chocolade en kokosschilfers. Ik hou van kokos, maar donkere chocolade: not so much. Dus deze was niet helemaal mijn ding. Voor mij mocht er meer kokos bij, ik proefde vooral de chocolade, terwijl het me net om de combo te doen was.

Red Velvet

Confession: ik heb nog nooit red velvet cake gegeten. Maar als ik mensen op tv erover bezig hoor, moet het echt hemels zijn. Dus de Red Velvet moest en zou ik proberen! En ja, hoor: deze is écht overheerlijk. Met een topping van witte chocolade met stukjes red velvet cake erop en cheesecake als vulling is deze creamy en fruity tegelijk. En de cheesecake, die is echt perfect! Een aanrader!

Kinder Deluxe

Mijn vriend is dol op Kinder chocolade, dus ook de Kinder Deluxe was een must. Ook deze donut heeft een topping van witte chocolade, met er bovenop een Kinderreep. Beetje onhandig om te eten, maar wel echt superlekker. Deze bestellen we sowieso nog eens!

Coffee Lover

Als laatste ging ik voor de Coffee Lover, past wel bij mijn liefde voor koffie! ;-) Een cafeïne shot kan ik altijd wel gebruiken. Deze donut heeft een koffie topping met chocolade koffiebonen. Ik verwachtte eigenlijk dat de topping zelf van witte chocolade was (omnomnom), maar dat bleek glazuur te zijn. Niet helemaal wat ik ervan verwacht had dus.

Al bij al, geslaagd experiment! Ik ga zeker nog eens langs Coffee Monkey voor een donut (of twee). ;-)

Ik betaalde € 8,50 voor een box met 6 donuts. Je vindt Coffee Monkey op de Markt, nummer 5, in Maastricht.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO