Home » BEAUTY » Review: Dermalex lotion voor droge huid

Review: Dermalex lotion voor droge huid

Review: Dermalex lotion voor droge huid

Getest en goedgekeurd? Lees hier alles over de review van de nieuwe Dermalex lotion voor droge huid.

Een droge huid – en dan vooral droge benen – blijven voor mij een probleem. In de winter lijk je er minder last van te hebben omdat je dan niet dagelijks geconfronteerd wordt met droge schenen, maar net dan is het belangrijk om een intensief hydratatieproces op te starten. Op de Beauty Speed Date van AppleTree en Comprendo maakte ik kennis met de nieuwe productlijn van Dermalex. Het merk staat bekend om zijn minerale oplossingen voor allerlei huidproblemen: acne, roodhuid en dus ook een droge huid. Ik kreeg het advies om de lotion te testen en zeker te laten weten welk resultaat het zou opleveren.

Dermalex 2

In samenwerking met een team van dermatologen heeft Dermalex de Intensief Hydraterende crème ontworpen voor een droge tot zeer droge of atopische huid. Dat laatste is een chronische huidaandoening die quasi permanent allerlei huidproblemen veroorzaakt in verschillende vormen van eczeem. De crème zou de symptoomvrije periodes van droogheid, roodheid of jeuk tot 50% verlengen. De tube van 250 ml bevat voldoende crème voor een intensieve behandeling waarbij je in principe dagelijks je probleemzones mee kan aanpakken. Dat mag zelfs tot drie keer per dag.

Mijn ervaring? De crème trekt snel in en is niet al te vettig. Er zit ook geen parfum in zodat het niet gaat mengen met andere geurende bodylotions, je parfum of dagcrème. Ik vind het wel een vrij chemische geur hebben, wat het minder aangenaam maakt om te dragen. Maar de werking is helemaal goed. Ik smeer de crème om de twee dagen en heb effectief minder last van droge benen. Mijn huid ziet er ook wel wat gezonder en ‘gevoed’ uit. Hopelijk blijft dit zijn effect hebben tot het blotebenenweer is!

Dermalex 3

De Dermalex Intensief Hydraterende Crème koop je voor €10,36 onder andere bij New Pharma.

Krijgt coups de foudre van design interieur, nagellakkleurtjes, minimalistische juwelen, cultuursteden en schoenen, veel schoenen.