Home » LIFESTYLE » food & drinks » Tikka masala from scratch

Tikka masala from scratch

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Tikka masala from scratch

Indisch eten staat sowieso in mijn top-whatever van favorite food! Daarom leerde ik mezelf aan om tikka masala te maken.

Dit heb je nodig:

IMG_1896.jpg

Sla alvast maar een grote voorraad kruiden in, want je hebt er veel nodig! :)

  • 1 Kippenborst per 2 personen (wij eten niet zo veel vlees)
  • Koriander
  • 100 gr yoghurt
  • 100 ml room
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • Verse gember
  • 3 eetlepels paprika poeder of chillipoeder
  • 3 teentjes look
  • 2 eetlepels komijn
  • 4 eetlepels garam masala
  • Eventueel 1 theelepel korianderpoeder
  • boter

Zo maak je het klaar:

Tikka masala from scratch

Snij de kip in blokjes en laat het minstens een halfuur marineren in de paprikapoeder, de garam masala, de gember, sap van een halve limoen en de yoghurt.

Tikka masala from scratch

Zodra de kip bruin is, voeg je de tomaten toe. Doe er ook de andere kruiden en de look bij. Laat sudderen.

Tikka masala from scratch

Als de saus mooi bindt, voeg je de room toe.

Tikka masala from scratch

Zo krijg je een mooie oranje saus. Proef zeker nog even: als je de smaak nog niet optimaal is, voeg dan zeker kruiden toe.

Tikka masala from scratch

Werk af met koriander en serveer met rijst en naan.

Tikka masala from scratch

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterestshare on TumblrEmail to someone

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.