Home » LIFESTYLE » films & series » 2 spannende series op Netflix die je écht eens moet checken

2 spannende series op Netflix die je écht eens moet checken

2 spannende series op Netflix die je écht eens moet checken

Op zoek naar een spannende serie vol intriges, cliffhangers en plottwists? Lees dan snel verder, want ik heb nieuw bingewatch-materiaal voor jou!

Netflix staat bol van gehypte series zoals The End of the F***ing World. Maar onbekend en misschien wel wat onbemind scoort bij mij beter. Zo was ik binnen no time verslaafd aan Mindhunter en Manhunt: Unabomber. 2 series die de gruwelijke daden vertellen van de meest notoire seriemoordenaars.

Mindhunter

Mindhunter

Moeilijk te geloven, maar eind jaren ‘70 bestond de term seriemoordenaar nog niet. Er was zelfs amper onderzoek gedaan naar het fenomeen. Enter Holden Ford en Bill Tench, 2 FBI-agenten die seriemoordenaars gaan ondervragen. Zo willen ze inzicht krijgen in hun gedrag en andere daders ontmaskeren. Baanbrekend werk dus, dat tegelijkertijd ook veel controverse opwekte.

Serie op Netflix: Mindhunter

Mindhunter is voor mij de perfecte combinatie van spanning, humor en een intrigerend verhaal. De serie is gebaseerd op waargebeurde feiten: alle seriemoordenaars die aan bod komen, hebben echt bestaan. Dat maakt het nog een tikkeltje interessanter, vind ik. En de muziek is ook heerlijk: de 70’s waren op dat vlak een goed decennia. ;-)

Manhunt: Unabomber

Toeval of niet, maar tijdens mijn master bestudeerden we het manifest van de Unabomber. Dat manifest hekelde de opkomst van technologie in onze samenleving en om zijn standpunt kracht bij te zetten stuurde de man bompakketten op. In Manhunt: Unabomber volgen we profiler Jim Fitzgerald die moet achterhalen wie er achter die gruwelijke daden zit. En da’s geen sinecure, want de man laat amper steken vallen.

Manhunt: Unabomber

Deze serie zette me echt aan het denken. Ja, de standpunten van Unabomber zijn extreem, net als zijn manier om het over te brengen, maar er zit toch wel een grond van waarheid in. Ergens zijn wij slaaf geworden van de technologie. En net dat maakt het zo moeilijk om de Unabomber als een baddie te zien. Iets waar de makers van de serie duidelijk mee spelen. Echt een topper!

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO