Home » LIFESTYLE » 3 x Kroatië

3 x Kroatië

Plitvice

Na onze reis in Slovenië reden door naar Kroatië voor enkele dagen zon én nationale parken. Lees vlug mee wat we er gedaan hebben.

Eilanden bezoeken

Kroatië is het land van duizend eilanden, dus een eiland bezoeken was een must. We hebben lang getwijfeld welk eiland, want voor de meeste moet je een overzetboot nemen. Omdat we niet zo veel tijd hadden, besloten we naar Krk eiland te gaan. Het voordeel van dit eiland is dat je het kan bereiken via een brug. Daar verbleven we in Stara Baska, bijna helemaal beneden op het eiland.

Kroatië krk stara baska

Kroatië krk stara baska

Veel hebben we er eigenlijk niet gedaan, want we hadden echt nood aan wat rust. Wel was het er lekker warm, dus hebben we vele uurtjes aan het kiezelstrand genoten. We zijn ook een aantal keren naar de kleinere dorpjes op het eiland gereden, maar dat was ons iets te toeristisch.

Kroatië krk stara baska

Kroatië krk stara baska

Kroatië krk stara baska

Wel hebben we tijdens een prachtige wandeling op het eiland zelf een zonsondergang gezien. We hadden bovendien een prachtig uitzicht over de zee en de omliggende eilanden. Een aanrader!

Krka Nationaal Park

Na onze dagen rust vlogen we er weer stevig in, met een bezoek aan het Krka Nationaal Park. In dit park mag je zwemmen, meteen ook de reden waarom we het wilden bezoeken.

Krka Nationaal park

Helaas was het een heel warme dag. Daardoor zat het park goed vol. De bezoekerslimiet ligt dan wel op 10 000 personen, maar het voelde toch enorm druk aan. Niet zo fijn.

Krka Nationaal park

Het park bestaat wel uit meerdere delen, dus je kan altijd wegtrekken van het drukkere stuk. Bezoek dan zeker het bovenste deel, daar hebben we bij Roski Slap rust gevonden én genoten van de mooie natuur en het prachtige weer. Maar het zwemmen in de Krka waterval tussen al het volk was natuurlijk ook een mooie ervaring. ;-)

Krka Nationaal park

Plitvice Nationaal park

Plitvice Nationaal park

Het laatste park dat we bezochten was Plitvice. Dit alom gekend park bestaat uit meerdere meren. Wij verbleven er in het Plitvice hotel. Zo konden wij ‘s ochtends al meteen naar het park. Onze trektocht begon bij de bovenste meren, waar het altijd minder druk is. Toen wij er waren, was er zelfs amper volk. Zo hebben we prachtige wandelingen kunnen maken: echt genieten!

Plitvice Nationaal park

Later namen we dan een boot naar de onderste delen van het park. Ook daar was de natuur prachtig, maar opnieuw was het ons er net iets te druk…

Plitvice Nationaal park

Plitvice Nationaal park

Toch is Plitvice een van de hoogtepunten van de vakantie, ondanks al dat volk! ;-)

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!