Home » FASHION » accessoires » Zalando Creative Content Icon: stijlblunders anders bekeken

Zalando Creative Content Icon: stijlblunders anders bekeken

Je kent ze wel, de bekende “don’ts” in modeland: heuptasjes, zwart gecombineerd met blauw, een legging is geen broek, … . In de reeks ‘stijlblunders anders bekeken’ bekijken we of deze modemissers nog steeds missers zijn of dat het nu wel kan.

Dit is tevens mijn inzending voor“ de Zalando Style Icons // Creative Content Icon”. Omdat meerdere mensen me pushten om mijn kans te wagen en ik nog NOOIT in Berlijn ben geweest. Take me there please. Meer over de wedstrijd kan je hier terugvinden. We beginnen met de ultieme klassieker: sokken in sandalen, a yes or a no?

Ik weet nog goed hoe een meester uit mijn school ieder tussenseizoen kwam lesgeven met van die dikke, lelijke sokken in nog afschuwelijkere sandalen. Het deed pijn aan mijn ogen om dat tafereel jaar na jaar te moeten aanzien. Geitenwollen sokken in sandalen die lijken te komen uit de oertijd, lekker praktisch toch? NOT. Jeugdtrauma’s heb ik hieraan overgehouden.

Maar, oh maar, alles verandert in modeland. En hoewel bovenstaande horrorcombinatie nog steeds not done blijft, is de combinatie sok-sandaal tegenwoordig wel toegestaan. Kousen in open schoenen zijn zelfs trending! Menig hipster loopt ermee rond en ze worden tijdens iedere modeshow gespot.

Vooral voor vrouwen is een juiste combinatie vinden niet zo moeilijk, een paar hooggehakte sandalen en je ziet er meteen al modebewust uit. Kies daarbij voor een leuk kousje, glittersokken zijn momenteel zeer HOT. Ook een felgekleurde sok in een neutrale pump zorgt voor een mooi effect.

Als je wel wat van over-the-top houdt, combineer dan badslippers (denk aan Adidas of Puma Fur Sides) met een blitse kous.

Heb jij deze trend al geprobeerd? 

Mode, glitter, honden, lekkere geuren, cappuccino met amandelmelk & concertjes – those are a few of my favourite things.