Home » BEAUTY » Alverde Pure Beauty BB Cream zonder siliconen

Alverde Pure Beauty BB Cream zonder siliconen

Pure Beauty BB Cream van Alverde zonder siliconen

De laatste jaren draag ik eigenlijk geen foundation meer. Er zijn wel zo van de dagen waarop ik meer dekking wil, dan kies ik voor een BB cream zonder siliconen.

De reden hiervoor is simpel: door siliconen in foundation krijg ik meer onzuiverheden en vooral mee-eters. Toen ik deze BB cream bij DM zag liggen voor € 3,95 wist ik dan ook meteen dat ik ’em wilde testen!

Pure Beauty BB Cream van Alverde zonder siliconen

Deze BB cream belooft een 6-in-1 werking: hydrateren, kleine oneffenheden wegwerken, matteren, SPF 6, stralende en verfijnde huid. Persoonlijk vind ik dat wel veel eigenschappen voor een BB cream.

Pure Beauty BB Cream van Alverde zonder siliconen

Deze BB cream zit in een handige knijptube met een draaidop. Er zijn 2 tinten te koop: licht en donker. Ik ging voor licht, aangezien ik vrij bleek ben.

<Pure Beauty BB Cream van Alverde zonder siliconen

Qua ingrediënten zitten er dus geen siliconen in. Wat er dan wel inzit? Olie, wat voor hydratatie zorgt, en extracten in van berkenblad en bamboe. Vrij verrassend, maar het is dan ook een “natuurlijke” BB cream.

Pure Beauty BB Cream van Alverde zonder siliconen

In gebruik vind ik de BB cream niet wauw. De dekking is niet heel goed en je moet hem goed uitsmeren om strepen te voorkomen. Wel merk ik dat hij goed hydrateert. Ik gebruik hem dus voor de extra hydratie en omdat mijn huid er iets egaler door oogt, maar het is heel subtiel.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!