Home » LIFESTYLE » food & drinks » Weekendje weg naar de Ardennen

Weekendje weg naar de Ardennen

Ninglinspo

Mijn 29ste verjaardag vierden we met een weekendje Ardennen. Niets zo zalig als lange wandelingen maken in deze bosrijke omgeving!

Ninglinspo

We hadden online al opgezocht welke wandelingen de moeite waren. Zo kwamen we al snel uit op de “mooiste wandeling van België”. We begrepen eigenlijk niet zo goed hoe we daar niet eerder zijn opgestoten. De wandeling begint in de buurt van Aywaille. Er is parking voorzien, maar helaas was die helemaal volzet toen wij gingen. We waren duidelijk niet de enige die Google hadden geraadpleegd. ;-) In Ninglispo beginnen verschillende wandelingen, maar wij namen die van 6 à 7 km.

Ninglinspo

Je wandelt langs een riviertje door het bos en de rotsen. Daarna krijg je een heel mooi uitzicht over de vallei.

Ninglinspo

Wat de wandeling nog mooier maakte bij ons, waren de herfstkleuren!

Ninglinspo

Jep, de Ninglinspo wandeling is zeker een aanrader!

Dolmens en Menhirs

De volgende dag besloten we een andere wandeling te doen. Deze begon nogal raar in het dorp Barvaux, daarna ga je een bos in en dan wandel je door de velden. Hier zie je dan tot drie maal toe de Dolmens van Wéris: dit zijn hunebedden, een grafkamer bestaande uit stenen.

Menhir

Ook kan je hier de Menhir van Oppagne zien. Dit zijn stenen die door prehistorische volken zijn geplaatst. Ze zouden iets met religie te maken hebben.

Menhir

Ik vond beide niet super indrukwekkend, vooral omdat de wandeling 14 km lang was. We waren dus écht bekaf. :-)

Eten bij Sophie et Nicholas

Wat ik wel een enorme aanrader vond, was het restaurant Sophie & Nicholas. Hier kregen we een uitstekende maaltijd geserveerd met herfstige groenten zoals knolselder, rode bieten, warmoes, aangevuld met eieren en eend.

Het is een enorm gezellig en warm restaurant!

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!