Home » FASHION » cities » As seen in Milaan

As seen in Milaan

Zien en gezien worden, dit moet toch wel het motto zijn in Milaan. De Italiaanse stad staat gekend als het modemekka van Zuid-Europa, de highlights lees je hier.

De etalages zijn misschien wel mooi versierd in de Brusselse Nieuwstraat of op de Antwerpse Meir, maar bij modesteden neemt dit toch nog wel andere proporties aan. Zeker met kerst willen alle winkels er bovenuit steken. Als je het Milanese shopparadijs betreedt, valt vooral de extreme pracht en praal van de kerstlichtjes je meteen op. De gevels van de winkels zijn volledig aangekleed met lichtjes: rood, geel, wit, … De straten in Milaan zijn lichtgevende kunstwerkjes op zich.

Naast de lichtjes word je ook meteen omver geblazen door de ‘stunning’ etalages. Zo steekt het Italiaanse modelabel Gucci er met kop en schouders bovenuit. Alles draait om hun nieuwe handtassen. Een kleurrijke jungle in combinatie met een dodelijk mooie handtas, daar kunnen wij alleen maar WAUW op zeggen. Ook het modehuis La Rinascente ging voor een indrukwekkende serie van etalages. De kerstsfeer is minder nadrukkelijk aanwezig, maar de reeks mag er zeker zijn. Zo zie je geisha’s met koptelefoons op die allemaal met hun rug naar de klant gedraaid staan. Alle geisha’s kijken naar televisie waarop een typisch Japans tafereel te zien is. Cultuur en shopping, Milaan op z’n best!

Franse voornaam. Trotse Belg. Berlin based. Grote zus en oudste kind. Nail polish freak. Social media addict. Deadline junkie.