Home » BEAUTY » Baobab in je haarspray, wat is dat?

Baobab in je haarspray, wat is dat?

Onlangs wandelde ik de Yves Rocher binnen en zag ik dat alles aan -50% werd verkocht. Natuurlijk kon ik me niet inhouden, dus kocht ik deze krulspray met baobab, want met mijn krullen kan ik nooit genoeg haarproducten hebben, toch?

De Sculpting Spray heeft grote beloftes, namelijk zou hij silicoon, parabenen en kleurstofvrij zijn. Daar gaat mijn hart alvast sneller van slaan.

Als we even naar de ingrediënten kijken, klopt dit inderdaad. Als eerste ingrediënt zien we water, daarna vinden we glycerine terug, wat vocht vasthoudt. Polysorbaat 20 is een emulgator, terwijl Betaine een soort van vasthouder van vocht is. Iets verder vinden we hydrolyzed adansonia digitata extract terug, dit is een extract van de Baobab plant. Baobab is een dikke Afrikaanse boom die water goed vasthoudt. De meeste ingrediënten op deze verpakking lijken dus vooral vocht vast te houden, wat wel goed is voor krullend haar, want mijn haar gaat van vocht krullen. Door te veel vocht ontploft het echter. Het voordeel van deze luchtige ingrediënten is dat je krullen niet te zwaar worden, waardoor ze mooie luchtige krullen vormen. Wel zit er parfum in dit product, wat irritaties kan veroorzaken.

De spray komt in een groen flesje dat bestaat uit gerecylceerd materiaal met een handige spuitdop.

De beloftes van de spray zijn krullen die:

  • Lang mooi blijven
  • Bestand zijn tegen vocht en niet pluizig worden
  • Luchtig en veerkrachtig zijn

Je kan de spray gebruiken op droog of nat haar en na gebruik moet je je krullen wat in vorm duwen. De geur is fris citrusachtig, heel aangenaam. Op nat haar vind ik dat hij niet zo een spectaculair resultaat geeft. Het beste resultaat krijg ik op vochtig of droog haar. Het geeft een beetje een plakkerig gevoel, waardoor de krullen goed vormen en vasthouden. Het resultaat? Goed gevormde, veerkrachtige krullen, die plakkerig, maar toch luchtig zijn. Voor mij is het een goed product om tussen de wasbeurten mijn krullen nieuw leven in te blazen.

De spray kost 9,90 euro en kan je bij Yves Rocher kopen.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!