Home » BEAUTY » Be gone geeltinten met de Care Silver Savior lijn van Keune

Be gone geeltinten met de Care Silver Savior lijn van Keune

Be gone geeltinten met de Care Silver Savior lijn van Keune

Zilvershampoo is onmisbaar in m’n haarroutine om geeltinten uit mijn haar te houden. En vandaag neem ik eindelijk de Care Silver Savior lijn van Keune onder de loep.

Vorig jaar nog kreeg ik de shampoo en conditioner uit de Care Silver Savior lijn van Keune mee tijdens de opening van The House of Fella in Brussel. Jep, het heeft even geduurd voordat ik ‘m ging gebruiken, omdat ik eerst m’n zilvershampoo van L’Oréal Professionnel wilde opmaken. Maar nu is het eindelijk zo ver!

Paarse pigmenten

Keune belooft met het Care Silver Savior duo een ideale bestrijding tegen die vervelende gele gloed in je haar. De shampoo en conditioner zijn verrijkt met sterke paarse pigmenten die de geeltinten aanpakken. Tegelijk is het ook zacht voor je haar door de voedende ingrediënten, zoals provitamine B.

Klinkt alvast veelbelovend, want de meeste zilvershampoo’s zijn toch een aanslag op je haar. Als ik m’n haar mooi grijs én voedend kan houden, ben ik one happy camper.

Klikdop

Anyways, beide producten komen net zoals de Tinta Color lijn van Keune in witte, minimalistische verpakkingen met klikdop. Handig en esthetisch verantwoord voor in je badkamer. ;-) Ook de geur van de producten is een voltreffer: lekker fris en fruitig.

Keune Care Silver Savior Shampoo

Maar dan nu the real deal: wat doet het voor m’n haar? Laten we beginnen bij de shampoo. Eerlijkheidshalve stelt de ingrediëntenlijst me een klein beetje teleur: er zit SLES in dit spul, maar bon, da’s wel te verwachten bij een zilvershampoo. Verder schuimt het goedje prima en ontdoet het m’n lokken optimaal van geeltinten. Toch is het niet té agressief: m’n haar blijft vrij zacht.

Keune Care Silver Savior Conditioner

De conditioner gebruik ik het liefst na een sulfaatvrije shampoo, om toch nog die geeltinten te neutraliseren. Dit spul is lekker mild, zoals je wel verwacht van conditioner. Het houdt m’n haar zacht en makkelijk uitkambaar. Wel merk ik dat ie op z’n eigen niet voldoende is om die gele gloed optimaal te bestrijden.

Mijn advies? Wissel af tussen de zilvershampoo in combinatie met een masker en een sulfaatvrije shampoo gecombineerd met de conditioner. Zo pak je elke wasbeurt die geeltinten aan zonder dat het een aanslag is op je haar. En als je echt met een hardnekkige gele gloed zit, gebruik je gewoon beide producten samen.

Je vindt de Care Silver Savior Shampoo van Keune voor € 13,70 en de Care Silver Savior Conditioner € 14,30 bij Hardy’s Keuze.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO