Home » FASHION » designers » Be there or be square. Fashionable geometrische merken gespot!

Be there or be square. Fashionable geometrische merken gespot!

Dat geometrie erg in is zien we al langer terug in de aztecprints, maar laat me je een paar accessoiremerken voorstellen die het begrip ‘geometrie’ naar een heel andere dimensie brengen.

Top notch in deze categorie is DAMN met een reeks diamantvormige broches. Deze 3D-geprinte schoonheden kun je zelf ook oneindig combineren aan bijvoorbeeld een ketting, als dasspeld, in je haar, enzovoorts.

Ook ontwerpster Mieke Dierckx kan er wat van met haar vierkante designs. In de fw13 collectie zagen we uit leder gesneden vierkanten onder de namen: ‘brickbybrick’ en ‘couleur cachée’.

Couleur cachée is niets minder dan een (felle) verborgen kleur die Mieke verwerkt achter het ruitjespatroon, zoals dit groen komt piepen achter bruin leder. We LOVE it!

Van dezelfde ontwerpster spotten we ook dit schattige kubusvormig etuitje.

Ontwerpster Lore van Keer gaat dan weer helemaal los op sieraden. In haar collectie is te zien dat ze inspiratie haalt uit architectuur en dat ze duidelijk houdt van asymmetrie. In een set oorbellen ziet de linkeroorbel ziet er sowieso anders uit dan de rechter, maar vormen samen een grafisch correct geheel. Deze ringen en ketting sprongen wat mij betreft direct uit de collectie.

Wie ik zeker ook niet mag vergeten is ontwerpster Karen Kennis, met haar Geometry collectie. Deze kleurrijke vierkantjes, driehoekjes en andere vormen verwerkt ze vrolijk in alle soorten juwelen. Check die super hippe ringen!

Om af te ronden laat ik jullie kennis maken met Howlin’. Dit merk ontdekten wij tijdens een bezoekje aan Turbulence PR. How fabulous om deze mensen te ontmoeten! Niet alleen van de heerlijke catering, maar ook van de merken waren wij erg onder de indruk. Mijn winterse oog viel direct op de beanies van Howlin’, maar dwaalde al snel af naar de driehoekjes die in de sokken verwerkt zijn.

Kun jij je vinden in de geometrietrend? Of mag het voor jou allemaal wat minder wiskundig?

Altijd sneakers, soms een game. Spaart Nike Fuel punten en recepten. Internetverslaafd. Kan sporen van pinda's bevatten.