Home » LIFESTYLE » boeken » Boeiende boeken bestaan: de weetjesboeken van Herman Boel

Boeiende boeken bestaan: de weetjesboeken van Herman Boel

Boeiende boeken bestaan: de weetjesboeken van Herman Boel

Genoeg gehad van dat zoveelste weerpraatje met je collega’s? Geef die dagelijkse small talk een boost met een van de weetjes uit de boeken van Herman Boel!

Wie? Juist, dat dacht ik ook toen ik Herman tegenkwam tijdens een opleiding. Pas daarna vernam ik dat Herman als taalkundig expert (lees: talenknobbel) geen onbekende is. Hij runt een eigen vertaalbureau, verschijnt regelmatig in de pers en wordt vaak gevraagd als gastdocent en (ver)taalcoach. Komt nog bij dat hij auteur is van een 6-tal weetjesboeken. Na die opleiding kreeg ik 2 gesigneerde weetjesboeken uit een reeks van 4, stuk voor stuk aanraders.

666 leugens die iedereen gelooft

666 leugens die iedereen gelooft

Met zijn eerste boek maakt Herman voor eens en voor altijd komaf met fabels, urban legends en mythes. De demonische cijfers op de cover trokken in de eerste plaats mijn aandacht, maar ook van de vlotte schrijfstijl en interessante weetjes ben ik fan. Zo ontkracht het boek ein-de-lijk dat vrouwen meer praten dan mannen. En ook George Clooney heeft het bij het verkeerde eind, want in een espresso zit niet meer cafeïne dan in koffie.

PS: het boek gaat ook dieper in op de vraag of 666 effectief een duivelsgetal. ;-)

555 feiten waar je helemaal niets aan hebt

555 feiten waar je helemaal niets aan hebt

De titel alleen al is de max: eerlijkheid duurt het langst, toch? ;-) Ook de feitjes in het boek stellen niet teleur. Ik val al meteen door de mand, want blijkbaar maakt slim gezelschap je niet slimmer, maar juist dommer. Mij zie je niet meer in de nerdy corner staan (mopje, ik heb jullie allemaal even graag)! Meer nog, uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen steeds dommer wordt. Hoe dat juist zit, ontdek je in het boek!

444 blunders die de wereld (bijna) hebben veranderd

444 blunders die de wereld (bijna) hebben veranderd

Dit boekje is een hart onder de riem voor alle Guust Flaters onder ons: van taalblunders, wetenschapsblunders en medische blunders tot pijnlijke blunders en bijna-blunders (heb ik dagelijks voor), het komt allemaal aan bod. Zo mogen we ons pollekes kussen om lekkernijen als Chocolate Crunch Cookies, Tarte Tatin en Coca-Cola. Al dit lekkers is bij toeval ontdekt! En ook de bouw van de toren van Pisa is een epic fail. Je merkt, dit boekje is een perfecte combinatie van historische en recente weetjes in een humoristisch jasje.

333 tips die je leven (misschien) kunnen redden

333 tips die je leven (misschien) kunnen redden

Menselijk geblunder is duidelijk de wereld nog niet uit, maar misschien kunnen we het rechtzetten met dit laatste weetjesboek. De tips zijn onderverdeeld in 8 domeinen: technologie, spijs en drank, grote en kleine schepselen (?), … But first, let me take a selfie. Of beter niet, want selfies doden tegenwoordig meer mensen dan haaien. Ook smartphones zijn uit den boze, want smartphonedepressie en appnek (funny word) zijn dus echt een ding.

Je vindt de boeken als paperback voor € 14,99 op de webshop van Lannoo of als e-book op de App Store en Google Play.

Quick fix make-up liefhebber voor korte ochtendroutines, last-minute- meisje, creatief, opportuniteitenspotter, geboeid door innovatie, beauty trends en life-hacks, connecting-the-dots, outfit matching make-up- kleuren, verzamelt graag kleding en schoenen, houdt van comfy-chique, wine&dine.