Home » LIFESTYLE » cities » Brunchen in Antwerpen

Brunchen in Antwerpen

eitjes

Zaterdagvoormiddag is hét ideale moment voor een brunchke. Waar beter dan op deze adresjes in Antwerpen?

Nood aan een beetje me-time of Q-time met vriendinnen of de boyfriend? Ga dan gezellig brunchen. Het lijkt wel een 24+-activiteit want vroeger voelde ik er maar niks voor om met een halve slaapkop en zonder al gegeten te hebben ergens tussen de ochtend en de middag te gaan eten en drinken. Maar sinds kort is brunchen echt wel een toffe bezigheid geworden! Growing up I guess… Of het ligt gewoon aan de gezellige en relaxte sfeer tijdens het brunchen. Alles mag, niets moet. Een actieve ochtend heb je al overgeslagen en er ligt nog een hele namiddag voor je om vanalles te doen!

koffie

Maurice coffee bar Cogels Osylei 88, Berchem

Anders dan zijn grotere broertje in de Antwerpse Boerentoren is de Maurice coffee bar, vlak aan het station Antwerpen-Berchem. Stap dus gewoon een halte vroeger uit en maak tijd voor een gezellige brunch. Er zijn verschillende mogelijkheden: een à la carte gerechtje (van chocobokes tot avocadotoast en spek met ei) of kies voor een à volonté brunchformule aan € 18,50 of € 23,50 (met eitjes en drankje inbegrepen). Wij kozen voor het laatste en waren aangenaam verrast door het lekkere aanbod van echte Vlaamse brunchgerechten: wentelteefjes, fruit, granola-yoghurt, maar ook slaatjes, couscous of gehaktballen en warme krieken. Met bolle buikjes wandelden we terug naar buiten. TIP: het is er ook veel rustiger dan in de Antwerpse halte van Maurice ;-)

maurice

Tinsel – Vlaamse Kaai 40

Tinsel ligt aan de Vlaamse Kaai, ideaal voor wie een dagje Antwerpen start op ‘t Zuid. Dat is trouwens ook een handige plek om je auto kwijt te geraken. Tinsel heeft een uitgebreid en healthy aanbod van gerechtjes en koffies, dus je hebt er keuze te over om aan een democratische prijs een lekkere brunch samen te stellen!

Wasbar – Graaf van Egmontstraat 5

Na de eerste wasbars in Gent is er sinds enkele jaren ook eentje in Antwerpen en omdat wassen en brunchen goed samengaan hebben ze besloten om er in het weekend ook een buffetje van te maken! Heerlijk toch, dat idee van het nuttige aan het aangename te koppelen. De all-informule kost € 20 en daarmee kan je echt wel een hele dag verder.

Wie nodig jij dit weekend uit voor een brunch'ke? #WASBAR #Gent #Antwerpen #Brunch

A post shared by WASBAR (@wasbar) on

Pitten en bonen

Pitten en bonen ligt middenin het shopping district van Antwerpen, tegenover het chique Hungry Henrietta. Het is een klein plekje met overheerlijke smoothies en verschillende lunch- of brunchgerechtjes. De ‘Manhattan’ is mijn favoriete smoothie met appel-kiwi-banaan, zoals de fruitpap die mijn mama vroeg altijd maakte! Je kan ook zitten op hun rustig terras en vervolgens je shopping quest vol energie verder zetten.

Krijgt coups de foudre van design interieur, nagellakkleurtjes, minimalistische juwelen, cultuursteden en schoenen, veel schoenen.