Home » LIFESTYLE » Gadgets » Bye Samsung S3, hi Honor 6

Bye Samsung S3, hi Honor 6

Na bijna 3 jaar heb ik mijn Samsung Galaxy S3 ingeruild voor een Honor 6. Wat mijn bevindingen ervan zijn, lees je hier.

Het merk Honor laat bij niemand een belletje rinkelen, maar het is eigenlijk een andere naam waar Huawei GSM’s onder uitbrengt. En deze GSM’s hebben goede specificaties voor een vriendelijker prijsje dan Samsung of iPhone ;-).

De reden waarom ik voor deze Honor 6 koos, is simpel: ik wou een GSM die goeie specificaties had, niet groter dan 5 inch en onder de 300 euro kostte. En oké, ik wou ook een witte GSM ;-). De goede specs van de Honor 6 zijn:

  • 8-core, 1700 MHz, Cortex-A15 and Cortex-A7, een octocore dus die de GSM heel snel maakt
  • 3072 MB RAM zodat hij heel snel gaat
  • 13 megapixel camera langs de achterzijde en 5 langs de voorzijde. De camera heeft heel wat leuke functies daarbij.
  • 16GB ingebouwd geheugen en uitbreidbaar met een SD kaart
  • 3000 mAh batterij, wat echt enorm veel is!

De GSM is een beetje een iPhone kopie qua looks, dat ga ik echt niet ontkennen, en sommigen vinden dit niet erg origineel, maar mij stoort het niet. Ik vind hem zelfs heel erg mooi. De GSM is wel helemaal gemaakt van plastiek: de achterkant is van heel mooi plastiek gemaakt dat als glas oogt, maar dat is het dus echt niet. Het plastiek is wel heel gevoelig aan krassen en daarom levert Honor er zowel een beschermende plakker voor beide kanten bij, heel handig! Ook de zijkanten zijn van grijs plastiek. Dit vond ik het minst mooist aan de GSM, daarom kocht ik een mooie roze-gouden bumpercase van metaal, problem solved!

De software is een custom laag van Huawei: EMUI 3.0 of 3.1 afhankelijk van de update die je doet. Ik ben redelijk snel naar 3.1 gegaan, dus kan ik niet veel over 3.0 zeggen. Wat ik wel wennen vind, is dat er geen menu knop is en dat alles op je homescreen staat. Je kan dit natuurlijk oplossen door apps in mappen te groeperen. Wat ik echt een groot pluspunt vind, is dat er bijna geen apps worden meegeleverd op de GSM van Honor zelf en die degene die er op staan, kan je gewoon wissen. Hier mogen andere merken echt werk van maken, want zo pakt dit minder geheugen in! Ook de layout van de EMUI staat me echt aan: alles is mooi helder en sober gehouden, wat opnieuw een pluspunt is.

Qua layout van de knoppen op de GSM moest ik in het begin wat wennen: alles was iet of wat cartoonachtig, een beetje een groot verschil met de layout van andere schermen. Maar ondertussen ben ik het gewoon. Leuk is ook dat Honor het toelaat dat je allerlei andere layouts gewoon kan downloaden die andere gebruikers hebben ontwikkeld.

Op de GSM zelf zijn er drie knoppen: volume hoger, lager en een ontgrendel knop. Alledrie onder elkaar aan de zijkant. Op de GSM zelf bedien je dan alles met drie zeer cleane knoppen: terug, home en alles toedoen.

Qua snelheid zit de GSM voor mij echt goed, alles gaat vlot en ik heb echt geen problemen dat iets vastloopt tot nu toe ;-).

Ik ben van mijn Samsung heel heldere kleuren van het scherm gewoon, Samsung gebruikt de AMOLED technologie, waardoor kleuren wat oververzadigd zijn. Maar Honor gebruik LCD, wat dus minder fel zou zijn. Ik vind alleszins dat de kleuren mooier op deze GSM uitkomen en ik kan zelf alles beter lezen in de zon, zonder aan mijn helderheid te zitten prutsen, wat een verschil tegenover vroeger!

Ook van de camera ben ik tevreden: hij maakt mooie foto’s zoals je hieronder kan zien.

Een leuke functie van de frontcamera is de beautify functie die je van 0-10 kan instellen, waarbij 0 geen effect is en 10 helemaal opengetrokken. Dit effect zorgt voor het gladstrijken van je huid en geeft je ook op de één of andere manier grotere ogen. Het effect bij 10 is echt overdreven en een beetje eng, maar bij lagere waarden zoals 4 vind ik het best oké. Op de foto hieronder ben ik voor een waarde van 8 gegaan en moet ik zeggen dat ik het al redelijk onnatuurlijk vind!

De batterij is voor mij echt een wonder! Vroeger geraakte ik met mijn Samsung meestal niet tot het einde van de dag, maar nu heb ik vaak nog meer dan de helft over. Ik kan met een oplaadbeurt gerust twee dagen door en toch redelijk veel doen op de GSM.

Er zijn in mijn ogen maar twee nadelen aan de GSM: 1. de batterij is niet uitneembaar, een nadeel mocht de batterij ooit kapot gaan: dan moet hij echt naar de fabriek terug om daar te vervangen worden en 2. de speaker zit aan de achterkant van de GSM, een beetje raar en als hij gewoon op tafel ligt, zorgt dat dan ook voor een gedempt geluid.

Toch is voor mij de GSM echt geslaagd, ook omdat ik nu eindelijk mee kan doen met de Emoji hype (ik zat hopeloos achter ;-) ) en ik ben er dus echt blij mee! De Honor 6 kan je enkel online kopen zoals bij de Smartphoneshop voor een prijs van zo’n €300.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!