Home » LIFESTYLE » fotografie » Camera wishlist voor mijn B-day

Camera wishlist voor mijn B-day

Camera wishlist voor mijn B-day

Met mijn verjaardag in zicht bestookt mijn lief me nu al dagen met de vraag wat ik zou willen. En op dat moment besefte ik dat heel m’n wishlist volstaat met accessoires voor m’n camera.

vidaXL studiolampenset
vidaXL studiolampenset: €41,99

In het begin van het jaar kocht ik een spiegelreflex, de EOS 1200d van Canon. Geweldig ding, hoor, maar ik vind fotograferen nog steeds een hel. De oorzaak? Het verschrikkelijke licht in ons appartement! Daarom wil ik investeren in een deftige lampenset. Paraplulampen zouden makkelijk in gebruik én compact zijn en dat zet deze lampenset, in combinatie met de prijs, op de eerste plaats in m’n wishlist.

Star 63 statief Hama
Star 63 statief Hama: €29,95

Naast fotograferen wil ik wat meer filmen met m’n camera. Een statief is dan wel echt een must voor stabiel beeldmateriaal, als je het mij vraagt. Ik wil er graag eentje die degelijk is en een goede hoogte haalt. Mijn oog is op deze gevallen van Hama.

Case Logic TBC-409 cameratas
Case Logic TBC-409 cameratas: €26,99

Tot nu toe heeft mijn camera nog niet veel gereisd, maar het zit er toch aan te komen. Dan neem ik liever het zekere voor het onzekere en wil ik toch graag een cameratas kopen. Die moet wel ruim zijn, om alles mee te kunnen sjouwen.

Canon EF 50mm f/1.8 STM lens
Canon EF 50mm f/1.8 STM lens: €119

Anja kocht dezelfde camera als mij en dat vind ik wel handig. We geven elkaar geregeld tips (lees, zij geeft mij tips) en zo raadde ze me de 50 mm 1.8 lens aan. Ideaal voor close-ups mee te maken, zonder al teveel last te hebben van crappy licht. Klinkt als muziek in mijn oren!

König achtergrondsysteem
König achtergrondsysteem: €34,99

And last, but no least wil ik dolgraag een achtergrondsysteem. Buiten slecht licht zijn er ook amper lege muren in mijn appartement en waar ik wel wat plek voor te fotograferen heb, zie je weer twee lelijke, bruine deuren (yeah, I know you saw it). Zorgen voor vrije muren gaat moeilijk worden, daarom lijkt me een achtergrondsysteem ideaal. Dat zet je makkelijk op en breek je daarna ook weer snel af. Geen kans dus dat de hond ook daar aan gaat knabbelen (want onze muren hebben al afgezien).

Big thanks aan ex-blogger Charlotte voor de foto van haar camera ;-)

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO