Home » FASHION » cities » Citytrip: Hamburg

Citytrip: Hamburg


Vergeet Berlijn, ook Hamburg is een absolute topbestemming voor jouw volgende citytrip. Tips & tricks voor deze Duitse stad vind je hier.

Voor een slordige 20 euro nam ik de bus van Berlijn naar Hamburg. Het is ongeveer 3,5 uur rijden vooraleer je de stad in het noorden van Duitsland bereikt. Vanuit België is de reisafstand beduidend minder lang, zeker als je met de auto naar Hamburg rijdt. De bus stopte in het centrale busstation van Hamburg en vandaaruit kan je gemakkelijk het openbaar vervoer nemen richting het centrum. Het busstation ligt vlak naast het centrale treinstation of Hauptbahnhof van Hamburg. Je arriveert dus meteen in een zeer bruisende en levendige buurt. De metro zit goed in elkaar en geeft een moderne indruk. De fancy metrotoestellen staan in schril contrast met de authenticiteit van de stad. Opeens rijdt het metrostel bovengronds en neemt het je mee door het middelpunt van de stad. Sightseeing voor een prikje dus!

Hamburg is de tweede grootste stad van Duitsland en telt iets meer dan 1,7 miljoen inwoners. Naast dit geografische aspect is Hamburg ook een economisch zwaartepunt voor Duitsland. De haven is de trekpleister van de stad. Een bezoekje aan de haven of HafenCity dringt zich dus op. De grote cruise- en tankschepen staan er broederlijk naast elkaar. Duizenden passagiers zetten er dagelijks voet aan wal en bezoeken Hamburg op hun doorreis. Een haven, dat vraagt om water, véél water. Je komt er dus overal kleine riviertjes en plasjes tegen. Bereid je dus voor op een stevige wandeling met veel bruggetjes. Hop on, hop off over de kleine, smalle bruggen: dat is Hamburg.

Van HafenCity loop je meteen naar Speicherstadt, een echte parel uit de Gothiek. Je kan er overal tapijten kopen, net zoals tweehonderd jaar geleden het geval was. De rijhuisjes aan het water doen heel gezellig aan en katapuleren je terug de tijd in. Een andere must-see in hamburg is de Alster. Op deze plaats komen alle winkelstraten samen aan de Elbe, de rivier die in de stad stroomt. Het uitzicht is ongezien – zeker voor een dichtbevolkte stad zoals Hamburg. Je kan er gezellig iets drinken aan het water en ongestoord genieten van die rustige maar tegelijk spectaculaire uitzicht.

 

Franse voornaam. Trotse Belg. Berlin based. Grote zus en oudste kind. Nail polish freak. Social media addict. Deadline junkie.