Home » LIFESTYLE » Citytrippen: dit moet je zien in Londen

Citytrippen: dit moet je zien in Londen

Citytrippen: dit moet je zien in Londen

Binnenkort voor het eerst een tripje naar Londen gepland? Lees dan vooral verder, want ik vertel je welke bezienswaardigheden de moeite zijn voor Londen n00bs.

Natural History Museum

Natural History Museum

Ontdek alles over deze aardkloot in het Natural History Museum. Van exposities over insecten en zoogdieren tot interactieve installaties van dinosaurussen en het ontstaan van de aarde, je leert het er allemaal. Het zijn die interactieve installaties die het museum écht een must maakt. Zelf was ik vooral onder de indruk van de aardbevingsimulatie en de dinosaurus skeletten. Leuk voor kids, maar ook voor grote kinderen. ;-) En de inkom is ook nog eens gratis!

London by Night bustour

London by Night bustour

Wil je de belangrijkste bezienswaardigheden aan een toptempo zien? Pik dan eens een bustour mee! Wij kozen voor de London by Night tour: een bustour doorheen Londen in de avond. Zo passeerden we langs de prachtig verlichte Tower of Londen (ter ere van Wapenstilstand), Harrods, de London Eye, … Jep, deze stad is nog magischer in de avond dan overdag. Zeker als je net als ons net voor de kerstperiode gaat! Kleed je wel warm aan, want het is erg fris op deze open bus.

British Museum

British Museum

Gebeten door de Egyptische, de Romeinse en de Griekse geschiedenis? Dan mag een bezoekje aan het British Museum echt niet ontbreken. Je kan echt urenlang in dit museum verdwalen, want de collectie is enorm! Bekijk daarom wel even op voorhand welke afdelingen jou interesseren. Wij waren in ieder geval erg onder de indruk van de Egyptisch hiërogliefen en mummies, de Griekse beelden en de Romeinse sieraden en munten.

Camden Town

Camden Town

Camden Town is een wijk in Londen die je zeker eens moet bezoeken. De wijk heeft een alternatief sfeertje, met heel wat unieke kledingshops, tattoo- en piercing parlors en zelfs echte punkers. Bezoek zeker ook de Camden Market: 6 verschillende markten waar je heel wat leuks kan kopen. Ook cools is de street art in Camden Town. Wij voelden ons hier meteen thuis en kuierden heel wat uren hier rond.

Tower of London

Tower of London

Alleen al om zijn rijke geschiedenis hoort dit fort op je lijstje te staan. De Tower of London is vooral gekend omdat Anne Boleyn hier gekroond én geëxecuteerd werd. Maar het is zoveel meer: het herbergt de kroonjuwelen en huisde ooit een hoop exotische dieren. Het wordt trouwens nog steeds bewaakt door de Yeoman Warders, veteranen in traditionele klederdracht. Maar nog interessanter vind ik de raven van de Tower: volgens een legende zou Groot-Brittanië ten onder gaan zonder die raven.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Om Piccadilly Circus kan je gewoon niet heen als je naar London gaat. Plus, dit is waarschijnlijk wel het bekendste plein van de UK. Er valt altijd wel iets te doen: ga er shoppen, pik een musical mee, check de street performers of laat je hypnotiseren door de gigantische reclameborden. Supergezellig!

Shoreditch

Shoreditch

Eerder van de street art? Dan moet je in Shoreditch zijn. Deze hipsterbuurt is het walhalla van de street art én unieke eetgelegenheden. Ideaal voor een rustig dagje, weg van de drukte in het centrum van Londen.

Hyde Park

Hyde Park

Zoek de natuur op in het midden van de drukke stad. Hyde Park was ooit de achtertuin van de Queen en hoorde toen bij Buckingham Palace. Nu is dit prachtige park open voor bezoekers en het is écht de moeite. Geniet van de mooie bloemenperkjes, ga picknicken op het gras, bewonder de eenden aan het Serpentine-meer of spot speelse eekhoorns in de bomen. Genoeg te doen hier!

Lees ook zeker volgende week mee, want dan ga ik het over all things food in Londen hebben!

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO