Home » BEAUTY » Contouren & highlighten voor dummies met Catrice

Contouren & highlighten voor dummies met Catrice

Contouren & highlighten voor dummies met Catrice

Highlighter- en contoursticks zijn hotter dan hot nu Kim Kardashian haar KKW Beauty Contour & Highlighter Kit heeft gelanceerd. Ik ging voor een betaalbaar alternatief en probeer vandaag voor jullie de Prime and Fine Contouring Duo Stick van Catrice.

Ik ben écht geen held in contouren. Maar de hype rond KKW Beauty leerde me dat een cream contour het juist makkelijk maakt. Sounds good to me! Al ging ik natuurlijk geen fortuin betalen voor die overpriced contoursticks van Kim K. Zeker niet als Catrice een betaalbaar alternatief heeft!

Catrice Prime and Fine Contouring Duo Stick

Meet de Prime and Fine Contouring Duo Stick: een stick met aan de ene kant een cream highlighter en aan de andere kant een cream contour. De stick komt in 2 kleuren: Lighter Skin en Medium Skin. Met mijn lijkbleke teint koos ik uiteraard voor de lichtste kleur.

Contour cream

Highlight-kant

1 ding wat Catrice in mijn ogen alvast perfect heeft gedaan is de vorm van de creams: de highlighter heeft een bolle vorm terwijl de contour spits is. Da’s echt perfect bij het aanbrengen, want highlighter breng je royaler aan dan contour. Dat laatste zet ik zelf liefst zo dun en subtiel mogelijk aan.

Swatches

De swatches bevestigen dat de vorm waarvoor Catrice koos echt optimaal werkt. Minpuntje is natuurlijk wel dat door gebruik de vorm er een beetje uitgaat en vooral bij de contour lijkt me dat nog een probleem te worden. Bon, verder zie ik dat de highlighter erg subtiel is, met een roze ondertoon én een mooie glans. De contour is wel goed gepigmenteerd en heeft een assige ondertoon. Perfect voor mijn huid dus!

Contour cream aanbrengen

En dan aanbrengen maar: ik start altijd met de contour (of ja, ik heb hier al primer, foundation en concealer aangebracht). Die breng ik aan bij mijn jukbeenderen, haargrens, kaaklijn en neus. Ja, dat ziet er eerst nog best eng en aanwezig uit!

Blenden met een spons

Maar daarna neem ik mijn spons van Real Techniques en blend ik het uit. Works like a charm: het effect is subtiel, precies wat ik wilde.

Highlighter aanbrengen

Daarna ga ik aan de slag met de highlighter. Ik zet het aan boven mijn jukbeenderen, op mijn voorhoofd, neus, ooghoeken en cupidoboog. Hier zie je eigenlijk al meteen hoe licht de highlighter is, zelfs voor mij.

Opnieuw blend ik dit uit met mijn spons. Het effect is nog subtieler dan bij de contour. Voor mij had dat wel een tikkeltje meer gemogen. Highlighter mag opvallen, vind ik.

Resultaat

De cream producten zijn de perfecte basis voor bronzer en highlighter. Persoonlijk breng ik dat niet aan, omdat ik A) te lui ben daarvoor en B) vooral met bronzer niet echt goed ben. Plus, ik vind de cream producten wel een fijn effect hebben op mijn huid: het voelt superlicht aan. Komt waarschijnlijk door de arganolie en vitamine E erin!

De hamvraag is nu natuurlijk: raad ik de Prime and Fine Contouring Duo Stick aan? Yes! Het is perfect als je net zoals mij niet zo skilled bent in contouring en highlighting. Het effect is wel subtiel, maar vooral voor de contour vind ik dat a-okay. Dus ja: one happy camper!

De Prime and Fine Contouring Duo Stick vind je voor € 4,59 bij Kruidvat.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO