Home » LIFESTYLE » De 6 festival challenges van MllsDeMode: 3/6 Dranouter

De 6 festival challenges van MllsDeMode: 3/6 Dranouter

Je leest het goed: MllsDeMode wordt uitgedaagd met challenges op festivals. Door wie? Belfius! Het thema? Fashion! Onze derde stop? Dranouter!

Charlotte trok reeds naar Balaton Sound en Lorelay naar Dour, maar nu is de beurt aan Lore en mij om naar Dranouter te trekken. Voor wie het nog niet wist: Belfius is challenging us! 6 festivals worden Mademoiselles De Mode rijker; met het nodige budgetproof- en fashiongehalte nemen wij iedere uitdaging aan. Rechts boven op deze pagina kan je al onze avonturen samen met ons beleven, alsof je er zelf bij was! Wil je weten welke andere 3 festivals van de partij zijn? Hou dan zeker de Facebookpagina van Belfius in de gaten!

Op 3 Augustus zakken we een dagje af naar de wei van Dranouter. Dranouter is hét festival waar ieder wel wat wils kan vinden. Zelfs ouders kunnen hier hun ding doen: er is een Babybar op de wei waar ze ouders de kans bieden om de allerkleinste te kunnen voeden en verzorgen in alle rust: uniek!

Belfius stuurt ons dus naar Dranouter, een alternatieve folk festival in West-Vlaanderen. Dranouter is al aan zijn 38ste editie bezig, dus het is een festival met heel wat historie. Dranouter heeft 7 podiums en duurt 3 dagen.

Trouwens, wisten jullie dat Dranouter een Low Impact Festival is? Ze werken samen met Natuurpunt en bieden een Natuurpunt festival ticket aan. Per Natuurpunt-weekendbiljet gaat er 5 euro naar de aankoop en het beheer van natuurgebieden in het Heuvelland. Daarbij worden initiatieven genomen om de geelgors te beschermen zoals de aanplant van hagen en houtkanten en het inzaaien van graanakkers als voedsel voor de vogels. Met deze stunt wil Dranouter nog meer de klemtoon leggen op het belang van milieubewust festival organiseren en alle bezoekers oproepen om zich achter deze filosofie te scharen.

Dranouter doet al lang moeite om z’n eco impact verder te reduceren. Zo wordt er dit jaar een ruime eco-campingzone geïnstalleerd. Er worden grondige inspanningen geleverd zodat alle afvalwater op camping en festivalterrein gezuiverd wordt (en niet vervuild in de omgeving terechtkomt). Op zowel camping als festivalterrein worden composttoiletten aangeboden als alternatief voor de gekende chemische toiletcabines. Dat geeft een extra plus aan dit festival voor mij!

Natuurlijk gaan we niet zomaar naar Dranouter, Belfius daagt ons uit! Lore en ik moeten 15 (meisjes of jongens) een nieuw kapsel geven. Dat doen we niet zomaar, we gaan uit van 4 grote festival haartrends: Dip dye, visgraatvlecht, bloemenkransen en hippiedot. Of gewoon een mix van enkele van deze trends samen ;-). Heb je dus nood aan een nieuw kapsel op Dranouter? Twijfel, dan niet en zoek ons op om ons te helpen naar de overwinning.

Hoewel we lang bezig zullen zijn met leuke kapsels creëren, zullen we ook met veel plezier genieten van de muziek. En daar is Dranouter groot in, want wie dacht dat er enkel Folk wordt gespeeld op dit festival heeft het mis: Daan, Arno, An Pierlé, Black Box Revelation , Agnes Obel en vele andere passeren de revue. Wij kijken vooral uit naar Black Box Revelation, gewoon om jullie te laten weten waar je ons zal terugvinden ;-).

Last but not least, zal er ook aan trendspotting gedaan worden op Dranouter! Samen met Lore ga ik op zoek naar de mooiste losse broeken met een leuke print. Liefst van al spotten we hem in een lekker tof kleurrijk patroontje of een etnische print.

Gaan jullie ook naar Dranouter? Wie weet zien we jullie daar!

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!