Home » LIFESTYLE » De grotten van Han, de moeite waard?

De grotten van Han, de moeite waard?

DSC_0301

Iedereen kent het bekende deuntje van de Grotten van Han wel. Tijdens een weekendje weg waren we toevallig dicht in de buurt en bezochten we het park.

DSC_0181

DSC_0233

DSC_0251

Het park bestaat voornamelijk uit een wildpark en de grotten zelf. Je kan het wildpark zowel te voet (met begeleiding) als met het treintje bezoeken. Je ziet er onder andere everzwijnen, maar ook beren en lynxen. Wij kozen voor het treintje. Wel jammer dat je de dieren soms niet goed ziet als ze wat verderop zitten. Da’s natuurlijk door de grootte van het domein, maar hierdoor zitten de dieren er wel in een heel natuurlijke omgeving.

DSC_0268

DSC_0283

DSC_0295

Hierna vertrokken we wederom met een treintje naar de grotten. Het is een grottencomplex van maar liefst 7 km lang! De gegidste tour is 2,5 km lang en brengt je langs de mooiste plekjes. De grotten zijn heel mooi verlicht en lekker koel, wat zeker niet erg is tijdens deze warme zomerdagen! De prachtige rotsformaties zijn echt de moeite waard. Kers op de taart: de Lesse stroomt door de grotten heen.

DSC_0304

Wat het bezoekje voor mij extra speciaal maakte, was de lichtshow: de vele kleuren en muziek maken van de grotten een magische plek. In het hart ervan, in de grote wapenzaal, genoten we van de lichtshow Origin van Luc Petit. Op het domein is er ook een speeltuin voor de kleinsten en een museum over de geschiedenis van de grotten. En in de cinemazaal kan je een interactieve 3D-game spelen. Een hapje eten kan natuurlijk ook in hun restaurant. Wat me ook enorm aansprak, was het nieuwe speleo parcours: dit is een alternatieve route in de grot waar je zelf je weg baant door de grotten door te klauteren, kruipen en glijden. Volgende keer probeer ik dit vast en zeker!

Zelf eens een kijkje nemen? Hier vind je alle info.

Shoppen, lekker en gezond eten, beestjes, reizen, een vleugje Disney, meezingen met m’n favoriete songs en af en toe een dansje. Dat zijn dingen die me telkens weer, een beetje meer, oprecht gelukkig maken.