Home » BEAUTY » De ideale verzorging voor gekleurde lokken

De ideale verzorging voor gekleurde lokken

De ideale verzorging voor gekleurde lokken

Mijn zoektocht naar de perfecte producten voor mijn felgekleurde lokken is écht never-ending. En deze keer test ik of de Tinta Color lijn van Keune aan m’n strenge vereisten voldoet.

Een paar jaar terug ben ik overgestapt naar sulfaatvrije shampoo om m’n felgekleurde lokken zo intact mogelijk te laten. Toen ontdekte ik dat eigenlijk heel wat shampoo’s voor gekleurd haar toch sulfaten bevatten. Weird, want da’s echt DE boosdoener als het op vervagende kleuren aankomt.

Keune Tinta Color lijn

Tot ik tijdens de opening van The House of Fella vorig jaar de Tinta Color lijn van Keune naar huis mocht nemen om te testen. Deze shampoo en conditioner zijn speciaal bedoeld voor gekleurd haar en bevatten geen sulfaten, parabenen of gluten. Wel zitten er zijdeproteïnen, wat je haar zacht, glanzend en soepel maakt, en LP300 stabilisator in, wat zorgt voor een langdurige kleurbehoud. Bovendien biedt de lijn de optimale UV-bescherming aan.

Mooie praatjes, maar laten we eens kijken of die beloftes ook ingelost worden! Starten doen we zoals altijd met de verpakking: die is minimalistisch én praktisch. De witte flessen staan zeker niet mis in je badkamer en de klikdop is superhandig om het spul te doseren.

Keune Tinta Color Shampoo & Conditioner

Ook van de geur ben ik fan: het ruikt lekker zoet en heeft echt zo’n kappersgeur. Grappig weetje: na een wasbeurt met dit spul merkten 2 van m’n collega’s op dat het naar een kapsalon geurde toen ik binnenkwam. Dan weet je dat het goed zit! ;-)

En ook de werking is helemaal top: voor een sulfaatvrije shampoo schuimt dit goedje best goed en bovendien reinigt het m’n lokken in alle mildheid. Ook het houdt het ze lang fris. De conditioner voegt nog wat extra verzorging toe en maakt het ontwarren van m’n haar kinderspel. Ik gebruik ze wel niet zo vaak samen: de shampoo gebruik ik het liefst op z’n eentje en de conditioner haal ik boven na een wasbeurt met zilvershampoo.

Je vindt de Tinta Color shampoo voor € 19,95 en de conditioner voor € 20,95 op de webshop van WOW Haar & Huid Cosmetics.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO