Home » LIFESTYLE » cities » De must-sees voor een citytrip naar Londen

De must-sees voor een citytrip naar Londen

london

Piccadilly Circus, Covent Garden en Tower Bridge zijn dé hotspots van de Britse hoofdstad, maar Londen heeft nog veel meer te bieden: lees het hier!

Om een stad echt te leren kennen moet je af en toe de reisgids achterwege laten en je eigen weg gaan. Lees de blogs van locals en stippel aan de hand daarvan een eigen route uit. Zo kan je de echte sfeer opsnuiven, ook al ben je er maar voor een korte tijd. Voor Londen stonden Primrose Hill en Shoreditch bij mij op 1, maar op weg daarnaartoe kom je natuurlijk nog andere toffe plekken tegen.

Tate Modern

tate modern

Londen telt heel wat musea en het leuke eraan is dat ze volledig gratis zijn! Wij bezocht in totaal vier musea, maar als je er toch één of twee wilt uitkiezen dan zijn Tate Modern en the British Museum echte aanraders. Tate Modern ligt in een oude elektriciteitscentrale. Of je nu te vinden bent voor moderne kunst of niet, liefhebbers van moderne architectuur kunnen hier hun hartje ophalen.

Primrose Hill & Camden

primrose hill

Even buiten de stad, achter Regent’s Park (ook een aanrader), ligt Primrose Hill. Eén van de enige heuvels in Londen die vraagt om een fikse wandeling, maar het uitzicht eens je boven bent is echt wauw! Wij deden het op onze voorlaatste avond in Londen. Het is vooral de moeite omdat je het grote Londen helemaal voor je ziet liggen en je rondom je alleen het geroezemoes van de mensen die ook genieten van het uitzicht hoort. Onderaan Primrose Hill ligt de gezellige wijk Camden (waar Jude Law, Kate Moss en co ooit woonden). Hier liggen heel wat gezellige cafés en restaurants en krijg je zo’n beetje een dorpsgevoel in de grote stad. Ook een wandeling langs Regent’s Canal is de moeite.

Shoreditch

shoreditch

De hippe, opkomende (maar ondertussen al wel gesettelde) hippe buurt van Londen die je niet mag missen is Shoreditch. Vermijd Brick Lane, tenzij je houdt van Chinatown-toestanden. Het zijn vooral de zijstratenen van die Brick Lane die de moeite zijn. Bij Juju’s dronken we aperitief op onze laatste avond tussen allerlei winkels in oude pakhuizen. Bij Dishoom aten we lekker Indisch in een hip, urban interieur, zoals vele zaken in de gezellige wijk. Ook om te shoppen kan je terecht in Shoreditch.

Clerkenwell

cerkenwell

De zakenbuurt van Londen is na 17 uur vrijwel verlaten, maar als je zoekt, vind je rond het oude hospitaal en Smithfields Market nog heel wat straten vol gezellige restaurants van verschillende keukens. De sfeer zit er helemaal goed en geeft een instant vakantiegevoel. Ook al omdat de Britten na het werk de leuke gewoonte hebben om op straat bij de pub een biertje of wijntje te drinken.

Southwark

southwark

Aan de andere kant van de Thames ligt Southwark, een relatief onbekende buurt die ook aan het opkomen is. De hoogtepunten hier zijn natuurlijk Tate Modern en Borough Market. Er hangt een underground sfeertje. Wie hier wil uitgaan moet van tevoren wat research doen want de beste plaatsen hebben verborgen ingangen! Helemaal onverwachts kan je naast het treinspoor zelfs een tof café ontdekken.

Krijgt coups de foudre van design interieur, nagellakkleurtjes, minimalistische juwelen, cultuursteden en schoenen, veel schoenen.