Home » LIFESTYLE » boeken » Deze 3 boeken las ik deze zomer

Deze 3 boeken las ik deze zomer

Gelezen zomer 2017

Lezen doe ik sowieso graag, maar in de zomer is het nog leuker: zalig in het zonnetje een boek lezen. Deze 3 boeken las ik deze zomer.

Animal Farm – George Orwell

Nadat ik “1984” las, kriebelde het om nog meer van George Orwell te lezen. Zoals de naam al doet vermoeden draait dit bekende boek om dieren op een boerderij. Op een dag besluiten de dieren tegen het bewind van de boer in te gaan. Na een revolutie waarbij ze de boer buiten krijgen, zorgen de dieren zelf voor hun boerderij. Eerst gaat dit goed, maar al snel nemen de varkens de touwtjes in de handen. Zo wordt het beleid nog veel slechter als onder dat van de boer, maar dat zien de dieren niet in. Het boek is een satirische kijk op het communisme en het leven in de Sovjet Unie. Ik was echt onder de indruk van het boek en hoe de dieren altijd maar verder ten onder worden getrokken.

13 Reasons Why – Jay Asher

13 Reasons Why - Jay Asher

De serie heb ik natuurlijk meegepikt, maar nu was het de beurt aan het boek. Meestal zijn boeken beter dan hun verfilming, maar bij dit boek echt niet. De serie heeft in mijn ogen meer diepgang en meer verhalen naast dat van Hannah en Clay. Dit boek gaat over Hannah die zelfmoord pleegt. De 13 personen die tot haar dood hebben bijgedragen, stuurt ze achteraf 13 cassettes om beurt op met het verhaal op.

Fahrenheit 451 – Ray Bradbury

Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

Dit boek ben ik momenteel nog aan het lezen. Het vertelt het verhaal van een dystopisch wereld waarin alle boeken én kritische gedachten verbannen zijn. De titel refereert naar de temperatuur waarop boekpapier vlam vat en verbrandt. In het verhaal volgen we Montagn den brandweerman die boeken verbrandt. Door zijn buurmeisje wordt hij steeds kritischer en ziet hij de wereld rond zich. Daardoor besluit hij op een dag een boek mee te nemen om te lezen: een groot gevaar.

Welke boeken heb jij gelezen deze zomer?

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!