Home » LIFESTYLE » food & drinks » Deze quiche lorraine maak je in een handomdraai!

Deze quiche lorraine maak je in een handomdraai!

Deze quiche lorraine maak je in een handomdraai!

Quiche lorraine is poepsimpel om te prepareren en oh zo lekker! Ik toon je in dit artikel hoe je het maakt.

Ik moet toegeven: ik ben nooit echt een quiche fan geweest. Maar kijk, mijn lief wilde voor zijn verjaardag quiche en dan maak je dat. Het goede nieuws voor mij was dat het een poepsimpel recept was!

Wat heb je nodig?

  • Een rol bladerdeeg
  • 150 g geraakte spek
  • 4 eieren
  • 25 cl volle room
  • 50 g geraspte kaas
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat

Benodigdheden

Zo maak je het:

Spekblokjes bakken

1. Doe wat boter in een pan en bak de spekblokjes erin. Bak ze niet krokant!

Klop de eieren op

2. Klop de eieren los en meng ze met room, wat peper, zout en nootmuskaat.

Doe de bladerdeeg in de bakvorm

3. Doe het bladerdeeg in je bakvorm. Prik er enkele keren in met een vork.

Doe het spek en de kaas erin

4. Doe er dan de spekblokjes en kaas in.

Voeg er het mengsel aan toe

5. Voeg er vervolgens het mengsel aan toe. Bak de quiche daarna 30 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C.

Haal 'm uit de bakvorm en klaar!

7. Haal ‘m meteen uit de bakvorm om te voorkomen dat ie week wordt. Smakelijk!

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO