Home » BEAUTY » DHC Deep Cleansing oil: Big in Japan!

DHC Deep Cleansing oil: Big in Japan!

Olie om je gezicht mee te wassen klinkt voor velen waarschijnlijk nogal raar, maar in Japan zijn ze alvast crazy over de Deep Cleansing Oil van DHC. Wat ik er van vind, kan je hier lezen.

De Deep Cleansing Oil is enorm populair in Japan en komt nu ook op de Westerse markten. De olie is rijk aan actieve stoffen, zonder minerale olie en belooft een heerlijke, smeltende en zijdezachte textuur. Je kan het gebruiken om je huid te reinigen, maar ook om je oog make-up af te halen. De olie belooft je huid te reinigen in alle zachtheid te reinigen en te kalmeren. Er zit ook etherische rozemarijnolie in, verrijkt met antioxiderende vitamine E.

In gebruik is de olie zalig simpel. Eén à twee pompjes van de goudkleurig olie in je huid inmasseren en je ziet het vuil mooi loskomen. Daarna kan je met koud water alles wegspoelen. De olie verandert bij contact met water in een soort melkachtige substantie, die je makkelijk van je huid kunt halen. Het resultaat is een zachte, gehydrateerde en vooral propere huid die niet vet aanvoelt.

Qua ingrediënten is dit een zeer goed product. Er zitten geen minerale olie en additieven (parabenen, parfum, kleurstoffen) in. Het voornaamste bestandsdeel is olijfolie. Die olijfolie ruik je ook als je het product gebruikt, subtiel en in combinatie met rozemarijn. Verder zitten er wel wat stoffen in die de olie in een melkachtige substantie doen veranderen.

Ik gebruikte hiervoor al olie om mijn huid mee te reinigen, maar die olie combineer ik zelf. Het enige nadeel daarvan is dat je met heel warm water het vuil en het water moet weghalen. DHC Deep Cleansing Oil is handiger in gebruik, want de olie lost op en is sneller afwasbaar.

Het product komt in twee formaten: eentje in een pompflacon van 200 ml voor €26 en eentje in reisformaat van 70 ml voor €11,50. Het product is exclusief verkrijgbaar op de webshop van Ici Paris XL.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!