Home » BEAUTY » Dit DIY masker verlicht, voedt en verfrist je huid!

Dit DIY masker verlicht, voedt en verfrist je huid!

Masker aangebracht

Hier ben ik weer met mijn masker craze! Deze keer ga ik zelf aan de slag: ik maakte een masker van matcha, honing en citroen én probeerde ’em ook meteen uit.

Voor mijn werk was ik al een paar dagen aan het experimenteren met zelfgemaakte gezichtsmaskers (yes, I love my job! ^^). Dat inspireerde me om een gezichtsmasker te maken dat helemaal afgestemd is op mijn noden. 1 voorwaarde: er moest matcha in. Dat had ik door m’n werk immers op voorraad liggen.

Huid vooraf

Probleem nr. 1 wat ik wilde aanpakken: de pigmentvlekjes en roodheden in mijn gezicht. Echt super irritant: mijn nek is enorm licht, terwijl mijn gezicht juist een mengelmoes van kleuren is. De juiste foundation vinden is daarom ook een hel. Bon, citroen zou ideaal zijn om de huid te verlichten. Mijn eerste ingrediënt is een feit!

Daarnaast wilde ik het trekkerig gevoel van de matcha absoluut vermijden. Een paar dagen ervoor had ik een puur matcha-masker geprobeerd en dat was niet de beste ervaring. Extra hydratatie was een must! Honing staat bekend om z’n voedende eigenschappen, dus de keuze was snel gemaakt.

Ingrediënt nr. 3 was matcha. Omdat ik dat dus had liggen, maar ook omdat het tjokvol zit met antioxidanten. Dat kalmeert de huid, maakt het strakker en vervaagt de fijne lintjes.

Ingrediënten

Ik vermengde de 3 ingrediënten (1 el matcha, 1 tl citroensap en 1 tl honing) en liet het 15 minuten intrekken in mijn huid.

Ingrediënten vermengd

Dat is wel echt een plakkerig boeltje, dus zorg dat je haar er niet in gaat hangen. Was het daarna af met warm water.

Masker aangebracht

Achteraf voelde mijn huid superzacht aan dankzij de honing. Ook de citroen had zijn werk goed gedaan: mijn huid was effectief opgelicht. In het algemeen oogde het ook een pak frisser, dus de matcha was een goede keuze. Mijn lijntjes waren wel niet echt vervaagd. Oh, een laatste advies: breng dit masker aan in het weekend. Je gezicht heeft achteraf nog een groene schijn. Dat zie je goed bij mijn wenkbrauwen.

Resultaat

Mijn eindoordeel over dit DIY masker? Echt het proberen waard door het effect op je huid!

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO