Home » BEAUTY » Dit doet L’Oréal Botanicals voor mijn lokken

Dit doet L’Oréal Botanicals voor mijn lokken

Dit doet L'Oréal Botanicals voor mijn lokken

Al een paar maanden sta ik te popelen om de nieuwe Botanicals producten van L’Oréal uit te testen. 2 weken terug bezweek ik eindelijk: bij Bol bestelde ik me de Coriander Strength Source Shampoo en de Safflower Rich Infusion Conditioning Balm.

Met het Botanicals Fresh Care gamma introduceert L’Oréal 4 lijnen van haarverzorging met botanische ingrediënten. Zelf heb ik kwetsbaar én droog haar, dus koos ik voor de Coriander en de Safflower lijn. Verder is er nog de Camelina lijn, voor pluizig haar, en Geranium lijn, voor gekleurd of dof haar. De producten zijn vrij van parabenen, siliconen en kleurstoffen.

Klinkt goed! De hamvraag is nu natuurlijk of de Coriander shampoo en Safflower conditioner echt wonderen doen voor mijn broos en droog haar… Tijd om te testen dus!

Verpakking

First up: de verpakking. Die doet me denken aan van die traditionele apothekersmiddeltjes. Wel goed dat L’Oréal koos voor plastiek, want deze kluns zou een glazen verpakking ongetwijfeld laten kapotvallen.

Coriander Strength Source Shampoo

Oké, nu over naar het echte werk: de shampoo. Die komt in een pompflacon én dat vind ik superhandig. Zo krijg je het product er makkelijk en gedoseerd uit. De shampoo is trouwens helemaal transparant. Dat komt waarschijnlijk doordat er geen kleurstoffen inzitten.

Met koriander als hoofdingrediënt verbaast het je waarschijnlijk niet dat het goedje über kruidig ruikt. Daar moet je fan van zijn, want de geur blijft lang nazinderen. Ik hou er niet zo van, maar na een paar uur is het meer vervaagd en dan vind ik de geur nog best oké. En je lokken ruiken er lekker fris door.

Ingrediënten

Van de ingrediënten had ik andere verwachtingen. Door de naam Botanicals dacht ik dat er enkel goede dingen inzitten. Maar in de shampoo zitten sulfaten. Dat maakt mijn haar wel voor langere tijd proper (score!), maar doet weinig goeds voor mijn haarkleur. Ik weet ook niet of dit echt het ideale product is voor broos haar. Één ding staat vast: op dat vlak presteren mijn cleansing conditioners beter.

Safflower Rich Infusion Conditioning Balm

De Safflower Rich Infusion Conditioning Balm maakt wel veel goed. Ten eerste heeft dit spul een lekkere en fleurige geur. De verpakking is wel minder: er komt weinig product uit de tube en die lijkt ook moeilijk dicht te gaan.

Daarnaast maakt het mijn haar super volumineus en gevoed. M’n lokken voelen door dit spul zacht en verzorgd aan en zijn makkelijker doorkambaar. Maareuh, opnieuw doen mijn cleansing conditioners het beter op dit vlak.

Ik ben niet helemaal overtuigd dus, maar ik ben tegenwoordig echt hooked on cleansing conditioners. Die houden mijn kleur langer intact en zijn ideaal voor mijn broze, gebleekte lokken. En dat zijn dan ook heel specifieke noden. Kortom, voor mijn haar werkt het niet helemaal zoals ik wil, maar dat betekent niet dat het voor jouw lokken niets doet.

Ik kocht de Coriander Strength Source Shampoo voor € 9,99 (400 ml) en de Safflower Rich Infusion Conditioning Balm € 8,99 (200 ml) op Bol.com.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO