Home » BEAUTY » Dit is de beste sulfaatvrije shampoo die ik tot nu toe heb geprobeerd

Dit is de beste sulfaatvrije shampoo die ik tot nu toe heb geprobeerd

Dit is de beste sulfaatvrije shampoo die ik tot nu toe heb geprobeerd

Mijn zoektocht naar sulfaatvrije shampoo bleef tot nu toe beperkt tot de drogisterij. Daar komt vandaag verandering in, want bij Sephora scoorde ik de Be Gentle, Be Kind Matcha shampoo van Briogeo.

Ik spotte de shampoo een tijd terug bij YouTuber Tati. Zij was er lyrisch over en toen ik hoorde dat ie sulfaatvrij was, moest ik ‘m hebben!

Briogeo is voor mij een compleet nieuw merk, maar het staat prat voor natuurlijke haarverzorging met de beste ingrediënten en zonder nasties. Zo zit de Be Gentle, Be Kind Matcha shampoo tjokvol matcha, spinazie en groene appel. Die combo geeft je doffe en droge lokken een boost. Verder zitten er geen sulfaten (SLS/SLES), siliconen, parabenen, DEA, kunstmatige kleurstoffen of ftalaten in.

Briogeo Be Gentle, Be Kind Matcha shampoo

Voor de formule van de shampoo haalde het merk duidelijk de mosterd bij de sapjestrend. Die inspiratiebron komt ook duidelijk terug in de verpakking: het lijkt net een flesje juice. En ook de geur doet datzelfde vermoeden: de shampoo ruikt overheerlijk naar een zurige, groene appel. Get in my hair!

Bij gebruik merk ik meteen iets bijzonders op: de shampoo schuimt vrij goed. Wonderbaarlijk, want sulfaatvrije shampoo’s schuimen meestal niet goed. Toch reinigt het spul mijn lokken mild, maar ook vrij grondig. Dat laatste ben ik opnieuw niet gewend, maar ik klaag niet. Mijn haar blijft er langer mooi en fris door. Tegelijk zijn mijn lokken zacht, glanzend én volumineus. Het beste nieuws? Mijn blauwe lokken vervagen niet door dit spul.,

Voor al dat goeds betaal je ook wel een prijs: de shampoo kost € 27,90 (300 ml) bij Sephora. Maar ik vind ‘m zeker dat geld waard. By far de beste sulfaatvrije shampoo die ik tot nu toe heb geprobeerd!

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO