Home » FASHION » Dit is waarom ik dol ben op mijn nieuwe jas van Selected

Dit is waarom ik dol ben op mijn nieuwe jas van Selected

Dit is waarom ik dol ben op mijn nieuwe jas van Selected

Ik was al lang op zoek naar een tijdloze en chique jas om de winter te overleven. En die vond ik onlangs bij Selected.

Een tijdloze jas met een chique look en feel in grijs of blauw die ook nog eens warm is … Met dat doel struinde ik al maanden het internet af op zoek naar de perfecte winterjas. Uiteindelijk spotte ik ‘m bij een outlet winkel in de buurt. Eigenlijk ging ik er samen met mijn vriend binnen om een jas voor hem te scoren. Maar je weet hoe dat gaat: dan wil je zelf ook eens rondkijken.

Materiaal

Ik ging voor een lang, grijs exemplaar van wol. Precies wat ik voor ogen had: de jas is tijdloos én chique. Ideaal voor die dagen dat ik voor een classy outfit ga. Maar zelfs bij mijn alternatieve stijl past ie goed.

Voering

Bovendien voelt de jas super zacht door de fijne voering. Da’s toch niet altijd het geval bij wollen jassen. Mijn jas van C&A voelt bijvoorbeeld toch niet zo zacht in ieder geval niet.

Zakken

Ook in de zakken is die zachte voering verwerkt. Dat voelt fijn aan als ik mijn handen in mijn zakken steek (lees: constant). De zakken zelf zijn ook lekker ruim, dus ik kan er veel in kwijt: van mijn abonnement en mijn sleutels tot mijn gsm en zelfs mijn portefeuille.

Knopen

Nog zo’n dealbreaker voor mij is de sluiting van de jas: deze gaat dicht met drukknopen. Dat was voor mij een must, want veel van dit soort jassen sluit je gewoon meteen riem. Dat lijkt me niet bepaald winterproof, dus knopen zijn een betere optie.

Ook de pasvorm is perfect: de jas is ruim genoeg om ‘m comfortabel aan te kunnen trekken. Vooral op de trein vind ik dat belangrijk, want in die krappe ruimte worstel ik weleens om mijn jas aan te krijgen. Anderzijds sluit ie ook mooi aan op mijn figuur. Ideaal dus!

Wollen jas Selected

De prijs was wel even schrikken. Ik betaalde nog € 89,99 voor de jas in outlet én met extra korting. Vind ik toch behoorlijk wat. Bon, ik was al zo verliefd op de jas, dat ik het er wel voor heb neergeteld. Hij voldeed immers aan alle vereisten en Selected is ook gewoonweg een goed merk.

Wel is ie iets te dun om me helemaal door de strenge winter te loodsen. Daar is groot geschud voor nodig, zoals mijn aviator jacket van Pimkie. Anyhow, voor de zachtere dagen is ie wel perfect.

Ik kocht deze grijze, wollen jas van Selected bij Mega Outlet voor € 89,99.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO