Home » BEAUTY » DIY ei haarmasker

DIY ei haarmasker

DIY ei haarmasker

Haarmaskers die je zelf maakt, zijn het leukste: je hebt zelf controle over wat je erin doet. Sinds enkele maanden gebruik ik een eitje als haarmasker.

Eieren zitten boordevol proteïnen, iets wat je haar nodig heeft. Logisch dus om het af en toe te gebruiken. De dooier is vettig en voedt je lokken dan weer. Worden jouw manen snel vettig? Dan gebruik je best enkel het eiwit.

Ik gebruik een heel ei, want ik hou niet van verspilling. Al denk ik wel dat mijn droge lokken meer baat zouden hebben aan de dooier alleen.

DIY ei hairmasker

Dit masker is heel simpel om te maken: kluts een eitje en voeg eventueel er 1 soeplepel olie bij voor extra voeding. Ik doe er ook nog een eetlepel gewoon haarmasker bij. Dat maakt het masker dikker én hanteerbaar. Eieren zijn an sich best vloeibaar, daarom dus.

DIY ei hairmasker

Dit smeer ik dan op mijn haar: van de wortels tot de punten. Daarna doe ik een douchekap op en laat het minstens een halfuur intrekken.

In de douche was ik het uit met lauw water. Maar koud water is eigenlijk nog beter. De reden is simpel: warm water zal het ei doen stollen en dat zit je met roerei in je haar. :-)

DIY ei hairmasker

Ik gebruik dit masker 1 keer per maand. Vaker raad ik niet aan: te veel proteïne zorgt voor harde lokken die makkelijk breken. Gebruik dit masker dus met mate. Bij mij zorgt het voor sterke lokken, niet per se extra gehydrateerd. Ik gebruik het dan ook niet heel vaak, maar het helpt wel om mijn haar sterker te maken.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!