Home » LIFESTYLE » food & drinks » DIY: homemade granola

DIY: homemade granola

Ik ben altijd wel op zoek naar een lekker en gezond ontbijt dat me wel even hongervrij houdt. Onlangs maakte ik om deze reden zelf granola. Heel lekker en makkelijk, leer hier hoe.

Je hebt best veel nodig voor een portie waar je een goede week van kan eten:

  • 125 gram havermout
  • 75 gram amandelmeel
  • 50 gram hazelnoten
  • 25 gram walnoten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 30 gram lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepelcacaopoeder
  • 50 gram siroop (ahorn/agave/…)
  • 4 eetlepels water

Pak een propere bakplaat en leg er een vel bakpapier op.

Hier meng je dan eerst de havermout, amandelmeel en alle noten en pitten op. Ben je niet zo dol op grote stukken noten, zou ik je aanraden om ze wat fijner te malen.

Voeg dan de cacao en kaneel toe. Meng dit goed onder.

Hierna voeg je de siroop en water toe, tot het geheel plakkerig is.

Zet dit dan in de oven op 180 graden voor 20 minuten. Schep om de 5 minuten om, zodat het niet aanbrandt.

Het resultaat zou lichtjes aangebakken plakkerige brokken moeten zijn.

Eenmaal afgekoeld kan je het in een mooi potje zetten dat goed toe kan. Je kan het dan voor twee weken houden. Ik eet het graag met fruit!

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!