Home » FASHION » DIY » DIY: patches op jouw kleding

DIY: patches op jouw kleding

De trend van het moment is kleding met patches. Je kan in elke winkel of online shop wel een item met patches vinden, maar je kan ook aan het doe-het-zelven slaan. DIY: hoe strijk je patches op jouw kleding. Make patches, not war!

Een collega van mij had dringend nood aan T-shirt met patches. Ze ging langs bij H&M, kocht er een simpel zwart T-shirt en ook een pakketje met kleurrijke patches. Ik bracht mijn strijkijzer mee naar het werk en onder de middagpauze sloegen we de handen in elkaar voor deze korte DIY-sessie. Een prachtig DIY-idee was geboren dus!

Wat heb je nodig?

  • Een T-shirt
  • patches
  • een strijkijzer
  • een strijkplank of handdoek
  • een nat doekje
  • Hoe ga je te werk?

    Eerst doe je de T-shirt aan en bekijk je welke patch waar kan. Zo vermijd je dat je opeens een unicorn op jouw borst strijkt. Je kleeft de patches met een plakkertje op de T-shirt vast. Dit doe je enkel voor de juiste positie van de patches te onthouden. Nadien maak je een doekje nat, je verwijdert het plakkertje, je legt het doekje op de patch en je strijkt zeker een minuut op het doekje en de patch. Dit doe je met alle patches. Nadien draai je de T-shirt naar binnen en strijk je hier een tijdje op (wel zonder het vochtige doekje). Klaar is kees! Nu je toch bezig bent, kan je natuurlijk beter blijven strijken…

    Franse voornaam. Trotse Belg. Berlin based. Grote zus en oudste kind. Nail polish freak. Social media addict. Deadline junkie.