Home » FASHION » DIY » DIY: ringen

DIY: ringen

Diamonds are a girl’s best friend! True fact, maar ook “Oh, zo duur”. Zolang je nog geen rijke vent aan de haak hebt geslagen, zijn er gelukkig vele goedkopere alternatieven.

Aan goedkope juwelen heb je tegenwoordig keuze genoeg, we moeten niet meer naar de juwelier gaan voor een nieuwe ring: de grote winkelketens hebben elk hun eigen juwelenlijn op de markt. Fashionable, hedendaagse accesoires, maar jammer genoeg zijn deze nooit uniek. Net omdat deze zo betaalbaar zijn, is het niet verbazendwekkend als je beste vriendin per ongeluk met dezelfde ring of armband afkomt. Bummer…

Waarom dan zelf geen juweeltjes maken? Uniek, helemaal niet moeilijk en bovendien een anti-vervelingstip op een druilerige dag. De kans dat je iemand met hetzelfde juweel tegenkomt daalt hierdoor aanzienelijk. Iedereen weet ondertussen wel hoe je knopen kunt omtoveren tot oorbellen. Gewoon even de achterkant eraf halen met een knijptang, deze glad maken met een vijltje en er een oorbellenslotje op plakken met sterke lijm. Benodigdheden hiervoor zijn onder andere te vinden bij Veritas of Hexagoon (een heel leuk naaiwinkeltje te Leuven). Maar ik slenter ook graag rommelmarkten af om oude broches of knopen op de kop te slaan tegen een prijsje .

Persoonlijk ben ik verslaafd aan gr-o-o-o-te ringen, ringen waarmee je bij wijze van spreken iemand dood kunt slaan. Onlangs ging ik langst bij de hexagoon en bracht ik er een paar leuke spulletjes mee: een veer, een strikje en een koffiekopje. Ik zag er meteen al ringen-potentieel in! Ook had ik nog een aantal oude broches liggen die ik wel geschikt vond voor rond mijn vinger. Zelfde werkwijze als bij de oorbellen, gewoon de achterkant eraf knijpen, even vijlen en er een ring ophangen.

Mijn saaie zaterdag was hierdoor meteen al een beetje meer gevuld en bovendien ben ik zeer tevreden met het resultaat. Vooral de koffiekop-ring is mijn persoonlijke favoriet!

 

Mode, glitter, honden, lekkere geuren, cappuccino met amandelmelk & concertjes – those are a few of my favourite things.