Home » FASHION » DIY » DIY Schoenen uitzetten

DIY Schoenen uitzetten

Zoals jullie al in mijn shoplog lazen, kocht ik onlangs iets te kleine, maar o-zo-schattige schoenen. Ik probeerde ze dus wat uit te zetten.

Ik heb twee methodes geprobeerd die ik eerder ook al vaak heb gebruikt bij te kleine schoenen. Bij de eerste methode heb je heel dikke sokken en een haardroger nodig. Het opzet is simpel: trek de sokken aan en doe de schoenen dan aan. Dat laatste is niet zo makkelijk als de schoenen al te klein zijn. Dan neem je de haardroger en blaas je met warme lucht op de te strakke plaatsen. Ondertussen beweeg je je voeten wat, zodat ze extra uitzetten. Blaas tot de schoenen warm zijn, maar dus niet te ondraaglijk heet. Daarna hou je de schoenen aan en blijf je met je voeten bewegen tot de schoenen zijn afgekoeld.

De tweede methode duurt wat langer. Je hebt enkel twee diepvrieszakjes, water en een diepvries nodig. Vul de zakjes met een beetje water, best niet te veel, want dan krijg je de zakjes niet in de schoenen.

Dan prop je de gesloten zakjes in je schoenen. Deze zet je een nachtje in de diepvries en zo zijn je schoenen net iets groter.

Beide methodes werken het beste met leren schoenen. Bij synthetische schoenen levert het minder op, maar het is het proberen waard!

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!