Home » BEAUTY » Dr. Organic Aloë Vera Lippenbalsem

Dr. Organic Aloë Vera Lippenbalsem

Dr. Organic Aloë Vera Lippenbalsem

Droge lippen zijn voor mij onvermijdelijk tijdens de koudere dagen. Daarom kocht ik bij Holland & Barret onlangs de Aloë Vera Lippenbalsem van Dr. Organic.

Ik hou sowieso van aloë vera: het is enorm vochtinbrengend en natuurlijk. Daarom besloot ik deze lippenbalsem te kopen. Hij belooft kalmerend en hydraterend te zijn. Bovendien heeft ie een SPF van 15, wat heel handig is op skivakantie bijvoorbeeld.

De balsem komt in een groter tubetje dan normale lippenbalsems. Verder is de verpakking simpel met een draaidop onder- en bovenaan. Qua geur vind ik de balsem wel niet wauw: geen zoete geur of zo, maar ook geen echt uitgesproken geur. Hij heeft ook een verrassende groene kleur, maar hier merk je niks van op de lippen.

Dr. Organic Aloë Vera Lippenbalsem

De ingrediënten zijn top: geen sulfaten, schadelijke chemicaliën, minerale olie (zoals paraffine en petrolium), genetisch gemodificeerde ingrediënten. Wat er wil in zit zijn plantaardige olie en extracten, zoals castor olie, shea boter, bijenwas, jojoba olie, argan olie en aloë vera extract in.

Dr. Organic Aloë Vera Lippenbalsem

En toch is het een eerder droge lippenbalsem: als je 1 laagje aanbrengt, is hij niet écht olieachtig op je lippen. Het is eerder een droger laagje. Bij meerdere laagjes merk je ‘m wel op, maar het blijft een beetje stijf en meer waxy dan olie. Toch ben ik fan, want daardoor blijft ie langer zitten en voedt hij mijn lippen beter.

Je kan de Dr. Organic Aloë Vera Lippenbalsem bij Holland & Barret kopen voor € 5. Vaak kom je nóg goedkoper uit door de ‘1+1 gratis’-deals.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!