Home » BEAUTY » Een conditioner om je haren mee te wassen?

Een conditioner om je haren mee te wassen?

Een condtioner om je haren mee te reinigen? Dat klinkt niet juist, maar toch werkt deze Cleansing Conditioner van Renpure Rosemary Mint perfect!

De reden om je haren met conditioner te wassen is simpel: shampoo en vooral het wrijven zorgt voor breuken in je haar. Deze cleansing conditioner op basis van kokosolie is zachter voor je haar en verzorgt & reinigt tegelijkertijd. Klinkt toch als een droom?

De gebruiksaanwijzingen zijn iets complexer als bij shampoo. Je moet namelijk 10 à 12 pompjes door je wortels en lengtes masseren. Dat is best veel, maar je merkt wel dat het genoeg is, omdat je haar heel zacht en glibberig wordt. Dit product zeept dus ook echt niet. Daarna voeg ik wat water toe om extra te masseren. Dit zou je voor 2 à 3 minuten moeten doen, maar bij mij is één minuut genoeg. Dan laat je het drie minuten intrekken. Ik voeg vaak nog een extra masker toe in de lengtes, aangezien het niet genoeg hydrateert voor mijn enorm droge lengtes. Daarna spoel je alles uit.

Een blik op de ingrediënten vertelt ons dat er geen sulfaten, parabenen, kleurstoffen, gluten, phtalaten en propylene glycol inzit, maar wat dan wel? Het bevat heel wat zachte reinigers op basis van olie. Verder zitten er ook nog andere oliën in die hydrateren. Rozemarijn en munt vind je er ook in terug en dat merk je wel, want de conditioner ruikt heel fris. Het pikt wel wat als het in je ogen terecht komt door de munt.

Het maakt mijn haar heel zacht en mijn lokken voelen proper aan en zien er ook prober uit! Het is een langdurig resultaat, mijn haar blijft een hele week proper (dat heb ik eigenlijk met de meeste shampoo’s van natuurlijke ingrediënten). Het reinigt dus heel goed en zacht.

Je kan het product ook gebruiken als leave-in conditioner door één pompje aan te brengen op je haar. Dan krijg ik gehydrateerde krullen met wel wat volume!

De Renpure Cleansing Conditioner kocht ik in de Verenigde Staten voor $12. Dus mocht je ooit naar daar gaan, is dit echt een aanrader ;-).

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!