Home » LIFESTYLE » Een gezellig huis met geurkaarsen van L’Occitane

Een gezellig huis met geurkaarsen van L’Occitane

De dagen worden kouder en donkerder en dan blijf ik liever binnen met een tasje thee en goede film. L’Occitane begrijpt dat helemaal en komt daarom met een huiskamercollectie met onder andere geurkaarsen om het nog een stuk gezelliger te maken!

Kaarsen en dan alvast geurkaarsen zijn een geweldige manier om sfeer in je huis te brengen! L’Occitane komt met een hele collectie geuren in huis om het helemaal af te maken. Je kan denken aan parfums, geurstokjes en kaarsen. Ze hebben voor een zestal geurtjes gekozen: White Blossom, Winter Forest, Lavender, Verbena, Candied Fruits en Rose. Ik heb dus de Winter Forest en Lavendel kaars bij mij thuis branden.

De kaarsen komen in leuke 6-hoekige doosjes, ofwel in een aluminium verpakking, ofwel in een glazen verpakking, met erop een deksel met een mooie print. De lavendel versie, of in het Frans – Mas Des Lavandes – komt in een glazen doosje en de Winter Forest – Rameaux D’Hivrers- komt in een ijzeren doosje. Beide bevatten 100 gram, hoewel het glazen potje groter oogt.

Rameaux D’Hivers is zoals de naam al doet vermoeden een echte winterkaars. Zelf beschrijft L’Occitane de geur als volgt:

Denk aan de geparfumeerde sfeer van een gezellig moment bij het haardvuur na een wandeling door een pijnbomenbos in de Provence. Deze geurkaars geeft uw interieur een Provençaals tintje en dat urenlang…

Voor mij ruikt de kaars echt naar een kerstkaars, maar dan niet naar zo’n goedkope geur. Het is echt een gesofisticeerde geur die subtiel naar het bos en haardvuur ruikt.

Mas Des Lavandes beschrijft L’Occitane als volgt:

Stelt u zich eens de geurige sfeer voor van een ontspannende pauze in de schaduw van een door lavendel omgeven landhuis in de Provence…

Deze kaars ruikt niet naar van die artificiële lavendel, maar heeft ook de heerlijke geur van echte lavendel.

Beide kaarsen hebben een brandtijd van ongeveer 23 uur, dus dat is best lang. De glazen potjes kosten €21 en de aluminium potjes kosten €17. Mijn favoriet voor dit najaar is alvast de Rameaux D’Hiver.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!