Home » BEAUTY » Een ode aan DKNY Nectar Love

Een ode aan DKNY Nectar Love

Een ode aan DKNY Nectar Love

DKNY parfums hebben een permanente plek in mijn hart veroverd. Dat komt natuurlijk door de klassieker Be Delicious, maar de nieuwe Nectar Love bevestigt dat nog maar eens.

Ik kocht m’n eerste DKNY Be Delicious op een keerpunt in mijn leven: net voordat ik naar Leuven trok om er te gaan studeren. Aan dit parfum heb ik dan ook mooie herinneringen.

Later volgde Be Delicious Night, de zwaardere variant, die ik wellicht ook om die reden minder trouw gebruikte. Maar Sweet Delicious Pink Macaron, 1 van de eerste parfums die ik kreeg van een PR-bureau, was weer een schot in de roos. En nu kan ik de nieuwe Nectar Love toevoegen aan dat lijstje.

DKNY Nectar Love

Net zoals je dat gewend bent van DKNY is Nectar Love de perfecte combinatie van zoet en fris. Het parfum opent fris met gele freesia, mandarijn, grapefruit, nectarine en salicylaten. Daarna ruik je een fleurige mix van jasmijn, lelie, oranjebloesem en mirabelle. Het hart van het parfum is dan weer erg zoet door een combinatie van honinggraat, neroli, cederhout, vanille en muskus.

Voor mij is dit parfum echt een voltreffer. Ik zou het zelfs de volwassen versie van Be Delicious durven noemen. In mijn hoofd is dat in ieder geval zo: alsof ik voor elke fase in mijn leven een ander DKNY parfum heb dat die periode representeert. Heel poëtisch en zweverig, ik weet het. Bon, ik denk dat de houtnoten in het hart vooral zorgen voor die volwassen toets.

Verpakking parfum

Bijtje op de flacon

Ten slotte wil ik het nog hebben over de verpakking. Well done, DKNY! Luxueus, schattig én uniek, zo zou ik het omschrijven. Zo komt het parfum in een doosje met een gouden-oranje verloop. Het glas van de flacon wordt dan weer gesierd door een bijtje. Past allebei natuurlijk perfect bij de naam van het parfum. De strategisch geplaatste opening bij de verstuiver maakt de afgeronde dop dan weer speciaal.

Dop parfum

Misschien 1 minpuntje aan het parfum: het vervliegt snel. Doorheen de dag ruik ik hem al niet meer, terwijl de geur echt sterk is bij het aanbrengen. Iets wat ik trouwens ook al merkte bij de gewone Be Delicious. Goed, dat neem ik er wel bij, want DKNY heeft gewoon weer de perfecte geur gelanceerd.

Je vindt deze Eau de Parfum voor € 40,90 (30 ml) bij Planet Parfum. Voor een flacon van 50 ml betaal je € 60,90 en eentje van 100 ml kost je € 84,90.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO