Home » LIFESTYLE » Een winterreis naar het Hoge Noorden met Xplore the North

Een winterreis naar het Hoge Noorden met Xplore the North

Een Winterreis naar het hoge Noorden met Xplore the north

Lapland stond al heel lang op mijn ‘to visit-lijstje’: met een sneeuwscooter rijden, het Noorderlicht zien en mushen met husky’s. <3 Dus besloot ik er gewoon voor te gaan en boekte ik een reis met Xplore the North naar Zweden! Ik stel normaal gezien altijd zelf mijn reizen samen: van zelf hotels boeken tot beslissen hoe lang ik ergens blijf. Maar ik had al snel door dat dat met Lapland wat moeilijker ging zijn. Zo kwam ik uit bij Xplore the North uit. De prijzen waren stevig, maar rechtvaardig, dus boekten we snel. We vertrokken midden maart naar Zweden, Tarendö om precies te zijn. We kozen voor de reis Magic Lights II: vooral omdat het hotel er iets beter uit zag en er 's middags een warme maaltijd en 's avonds een driegangen menu aangeboden werd. We vlogen rechtstreeks met Brussel Airlines naar Kittilä in Finland. Van daaruit reden we nog 2 uur naar onze lodge in Zweden. We maakten wel nog een tussenstop bij het ijshotel! Dit was helemaal ingericht in Game of Thrones-stijl. Je kwam binnen in een bar met een draak en daarna kon je kamers ontdekken. Elke kamer had een andere stijl: denk aan white walkers, wolven, raven, ... Er was ook een ijstroon waar je kon op zitten en een glijbaan waar je van af kon gaan. Echt indrukwekkend, prachtig gemaakt en je vergeet zo bijna dat het allemaal wel heel koud is. :) Ijshotel

Ijshotel

Ijshotel

Ijshotel

Ijshotel

Ijshotel

De volgende dag gingen we een halve dag op uitstap met de sneeuwscooter. We mochten er zelf mee rijden, maar zo makkelijk was dat toch niet: we reden onszelf af en toe vast in de sneeuw, maar we kregen er wel een prachtige zonsondergang bovenop!

Sneeuwscooter

Sneeuwscooter

Die avond gingen we het Noorderlicht zoeken. We kregen het een eerste keer te zien, maar het was écht niet zoals op de foto’s: het licht was eerder grijs. Blijkbaar hadden we niet veel geluk en was het toen niet zo sterk.

Noorderlicht

De dag erna gingen we met de husky’s sleeën: een onvergetelijke ervaring! We hadden prachtig weer en konden genieten van de koude, de zon én de prachtige landschappen. Het was heel aangenaam en de hondjes lietten zich achteraf graag knuffelen. Cute!

Husky

Husky

Husky

Husky

‘s Avonds gingen we tijdens een sneeuwschoenwandeling nog eens op zoek naar het Noorderlicht. Met iets meer geluk deze keer! We kregen een iets dynamischer en beweeglijk licht te zien. Het was iets groener, maar nog altijd niet zoals op de foto’s. Toch heb ik van genoten: liggen in de sneeuw op een bontje, kijken naar de vormen in de hemel. Imponerend!

Noorderlicht

Ook het hoten én het eten was top! Jep, Xplore the North is een toporganisatie met supervriendelijk personeel. En ook ons hotel was uniek: we verbleven in de Artic River Lodge, een pas gerenoveerde school. ‘s Avonds genoten we er van een driegangen menu met lokale specialiteiten.

<Eten

Een reis naar het Hoge Noorden? Dat kan ik iedereen écht aanraden voor volgende winter! Bekijk de website van Xplore the North voor meer informatie.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!