Home » BEAUTY » Elektrisch met schuim of nat scheren met Braun WaterFlex

Elektrisch met schuim of nat scheren met Braun WaterFlex

Soms krijgen de mannen in het leven van Mademoiselles de Mode ook eens de kans om iets te testen. Zo kreeg mijn vriend de kans om het nieuwe elektrisch scheerapparaat van Braun te testen.

Elektrisch scheren sprak mijn vriend niet echt aan, want hij had wel eens zo een ouderwets toestel zien liggen bij mijn papa in de kast. Maar toen ik hem dit toestel gaf, was hij alvast iets meer overtuigd.

Ten eerste ziet het toestel er enorm hip uit: niet zo eentje met drie ronde koppen en een glanzende lay-out. De Braun WaterFlex heeft een mooie cleane look met matte grip, die handig in je hand ligt. Hij kreeg het toestel in het rood, maar het komt ook uit in blauw en zwart. Voor elke man wat wils dus. Verder heeft het een handige beweegbare scheerkop die tot 33 graden kan kantelen, zodat je alle mogelijke flexibiliteit hebt.

Maar ook het elektrisch scheren schrok hem wat af: want ik kan dit toch niet met scheergel of water gebruiken? Braun Waterflex komt speciaal uit om deze twijfelaars over de streep te trekken. Braun Waterflex belooft een verfrissende ervaring aangezien je hem onder de douche kan gebruiken (hij is waterdicht tot 5 meter diepte) en je kan hem combineren met scheerschuim! Het gepatenteerde OptiBlade mesje glijdt moeiteloos over de huid voor een glad scheerresultaat. Schuim en water verzachten verder de baardharen, waardoor je de kans op irritatie minimaliseert.

Het scheerapparaat komt ook met een trimstuk bijgeleverd zodat je baardharen kan bij trimmen of om langere haren eerst bij te trimmen voor een makkelijker, gladder en beter scheerresultaat.

In eerste instantie had mijn vriend niet echt de gebruiksaanwijziging gelezen… En begon hij dus maar te scheren. Resultaat: hij had zich al twee keer gesneden. Scherp is het dus in elk geval. Ik nam de gebruiksaanwijziging erbij en had al snel door wat hij had misgedaan: je moet het toestel in een hoek van 90 graden tegen je huid zetten en op moeilijk plaatsen de huid opspannen. Zo krijg je namelijk ook het beste resultaat. En vanaf dan ging het veel beter: het scheerresultaat was even glad als bij scheren met een mesje en geen wondjes meer! Vooral het feit dat je het kan combineren met water of scheerschuim vindt mijn vriend leuk: dat zorgt voor een niet trekkerig gevoel en een zachte huid achteraf. Mijn vriend is alvast blij van zijn eerste elektrische scheerapparaat!

De Braun Waterflex is verkrijgbaar in elektrozaken tegen een adviesprijs van 139 euro.

Spot je niet snel zonder een lijntje eyeliner. Heeft een haarproductenverslaving in de zoektocht naar de perfecte sulfaatvrije shampoo en silicoonvrije conditioner. Koken, bakken en naaien doet ze ook nog graag. Verder ook nog het trotse baasje van 2 Britse Kortharen!