Home » BEAUTY » Experimenteren met de NYX Ultimate Shadow Palettes

Experimenteren met de NYX Ultimate Shadow Palettes

Experimenteren met de NYX Ultimate Shadow Palettes

Ik hou wel van experimenteren met oogschaduw. En deze keer ging ik helemaal los met de NYX Ultimate Shadow Palettes.

Ik kreeg van NYX een hele poos terug 2 Ultimate Shadow Palettes om uit te testen: Brights en Smokey & Highlight. En ik was meteen enthousiast! Elk palette is supercompact, maar bevat wel netjes 16 oogschaduws met een mix van matte en shimmery finishes.

NYX Ultimate Shadow Palette in Brights

Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het Brights pallete op eerste zicht scary vond door al die felgekleurde oogschaduw. Takes me back to the nillies, toen blauwe en groene oogschaduw all the rage waren en zelfs ik ervoor bezweek. Fout! Anyways, ik sloeg openminded aan het testen.

Swatches NYX Ultimate Shadow Palette in Brights

De swatches waren alvast veelbelovend. De kleuren zijn goed gepigmenteerd, wat in de nillies toch niet het geval was. Vooral de paarse kleuren trokken mijn aandacht.

Ik maakte uiteindelijk deze blauw-paarse look met het Brights palette (check deze video voor een tutorial):

Look met NYX Ultimate Shadow Palette in Brights

Tijdens het proces had ik amper last van fallout. Ook aangebracht zijn de oogschaduws écht gepigmenteerd, mooi en uniek. Absoluut een leuk palette om mee te experimenteren en ik denk dat deze look zelfs m’n favo is to this date.

NYX Ultimate Shadow Palette in Smokey & Highlight

Mijn verwachtingen waren dus ook hoog gespannen voor het Smokey & Highlight palette. De mix van donkere en natuurlijke tinten is right up my alley en maakt het ook draagbaarder dan het Brights palette. En het is veelzijdig: zowel voor een natuurlijke look als een Smokey look is deze baby jouw partner in crime. Zelf ben ik vooral fan van de roodtinten in het palette.

Swatches NYX Ultimate Shadow Palette in Smokey & Highlight

Met het Smokey & Highlight palette creëerde ik deze look (check deze video voor een tutorial):

Look met NYX Ultimate Shadow Palette in Smokey & Highlight

Ik moet zeggen dat het palette wat teleurstellend was. Ik had veel meer last van fallout en bovendien leken de kleuren minder gepigmenteerd en moeilijker om mee te werken. Jammer wel!

Het is dus echt hit or miss met de NYX Ultimate Shadow Palettes. Ik zou zeggen: kies voor het Brights palette. Voor het aankomend festivalseizoen zeker een topper!

Je vindt de Ultimate Shadow Palettes voor € 18,80 bij NYX.

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO