Home » BEAUTY » Felgekleurd haar vs pastelkleurige lokken

Felgekleurd haar vs pastelkleurige lokken

Felgekleurd haar vs pastelkleurige lokken

Vorig jaar rockte ik nog felgekleurde lokken en dit jaar heb ik al een poos pastelkleurig haar. Maar wat is nu beter: felgekleurde of pastelkleurige lokken?

Eigenlijk is het niet zo zwart-wit. Het heeft allebei z’n voor- en nadelen, kijk maar even mee.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Felgekleurde haarverf, zoals turquoise, blijft in m’n ervaring veel langer in je haar. Oké, op termijn vervaagt het natuurlijk wel, maar zeker blauwe verf blijft maanden in je haar zitten. Pastelkleurige verf vervaagt enorm snel, denk aan 4 wasbeurten en je kan opnieuw aan de slag.

Afwisselen

IMG_0109

Pastelkleurige lokken laten me veel meer toe om snel weer een andere kleur te proberen. Zoals ik al zei, vervaagt de kleur om de 4 wasbeurten ongeveer. Daar hou ik grijze lokken aan over en daarmee kan ik alle kanten op. Voorlopig hou ik het nog op lavendelkleurig haar, maar lichtroze en mintgroen staat ook hoog op wishlist.

Veelzijdigheid

Veelzijdigheid

Pastelkleurig haar beperkt je outfit- en make-upkeuze minder. Het vloekt niet zo hard met andere kleuren als bfelgekleurde lokken. Niet dat ik me daar veel van aantrok als ik nog felgekleurd haar had, maar bon.

Haarroutine

Haarroutine

Dan heb ik het specifiek over het wassen van m’n haar. Bij felgekleurd haar gebruikte ik trouw sulfaatvrije shampoo. Dat doe ik nu nog steeds met mijn pastelkleurig haar, maar ik wissel wel af wel met een zilvershampoo.

Verfbeurten

Verfbeurten

Het had veel meer voeten in aarde om m’n kleur bij te werken als ik nog felgekleurde lokken had. Ik kon niet zo vaak wassen met zilvershampoo, omdat de kleur dan sneller vervaagde. Resultaat? Veel geeltinten in m’n haar en die moest ik eerst bleken voordat ik aan de slag kon met verf, anders kreeg ik de kleur niet mooi. Nu heb ik een pak minder last van geeltinten en dat maakt verven eenvoudiger. Bovendien neutraliseert de lavendelkleurige verf net geeltinten, dus score.

Impact op mensen

Impact op mensen

Met mijn blauwe lokken kreeg ik wel iedere dag een opmerking van random strangers en meestal waren die niet al te fraai (wat dom is, it’s not your hair). Anyways, de pastelkleurige tint die ik nu rock, lokt veel minder opmerkingen uit en dat vind ik wel prettig. Al zou dat me niet tegenhouden om terug voor een felle kleur te gaan! ;-)

Workaholic met een liefde voor donkere lipstick, kleurrijk haar, kant, Die Hard, punk & BBDO