Home » LIFESTYLE » muziek » Festival report: Lollapalooza Berlin

Festival report: Lollapalooza Berlin

Het weekend van 10 en 11 september was het weekend van Lollapalooza Berlin. Het festival zetten zijn podia op in Treptower Park voor een weekend vol muziek.

Vorig jaar vond het festival nog plaats in Tempelhof, maar dit jaar verplaatste het gebeuren zich naar Treptower Park. Deze locatie in hartje Berlijn staat gekend als een groene oase naast de Spree, de rivier die door Berlijn stroomt. Deze editie van Lollapalooza was volledig uitverkocht en op beide dagen werd een diverse muziekmix aangeboden. Of je nu houdt van rock, pop of techno: op dit festival kwam elke muziekliefhebber aan zijn trekken.

Op het festival werd altijd in twee podia gewerkt. Zo had je Main Stage I en II vlak naast elkaar en kon je na het ene optreden gewoon meteen het volgende meepikken. Het nadeel was wel dat alle bezoekers langs dezelfde uitgang naar buiten moesten. Zaterdag waren er onder andere optredens van Kings of Leon en Paul Kalkbrenner op de Main Stage. Daarnaast kon je meegenieten van alternatieve beats op het Alternative Stage en techno vibes op de Perry Stage. Onder andere het Belgische deejay-duo Dimitri Vegas & Like Mike maakte dit podium onveilig en sloten zaterdagavond het festival af.

Op het vlak van eten was het festival een weerspiegeling van de Berlijnse samenleving. Verschillende soorten food was er verkrijgbaar en je kon smullen van de internationale keuken. Ik ging voor frietjes, want dit kan je jammer genoeg in Berlijn niet zo vaak krijgen.

Lollapaloozaaaah 🎉 @emmydhoe #berlin #lollapalooza #lollapalooza2016

A video posted by Désirée Van den Eynde (@desireevde) on

Franse voornaam. Trotse Belg. Berlin based. Grote zus en oudste kind. Nail polish freak. Social media addict. Deadline junkie.