Home » LIFESTYLE » cities » Fotoverslag Barcelona (met de leukste adresjes!)

Fotoverslag Barcelona (met de leukste adresjes!)

Steegje in El Born

Enkele weken geleden ging ik samen met mijn vriendje naar Barcelona. Tijd voor een fotoverslag.

Een citytrip naar Barcelona, dat betekent: lekker eten, (goedkoper!) shoppen en de mooie stad verkennen. Ik deelde al eerder 2 van mijn favoriete ontbijtspots in Barcelona maar er zijn nog heel wat meer lekkere adresjes te ontdekken.

Een van de absolute toppers in Barcelona is natuurlijk de Food market op de Ramblas. Hier kan je terecht voor heerlijk vers fruit, sapjes, tapas en nog veel meer lekkers. Een echte aanrader. Wij gingen er elke dag langs voor een potje ananas en heerlijk sapjes.

 La Boqueria – Las Rambles, 91

Maar ook om te lunchen/dineren in Barcelona zijn er heel wat leuke plekjes. Wij kwamen toevallig uit op Blueproject een café met allemaal vegetarische/veganistisch gerechten. Ik ging voor een broodje met geitenkaas en vijgen en dat was heerlijk. Mijn vriendje nam de -jawel- love sandwich en ook die viel in de smaak.

El cafe Blueproject – Carrer de la Princesa, 57

Nog zo’n topadresje is Bar Lobo, wij zijn hier zelf 2 keer gaan eten. Bar Lobo serveert de lekkerste tapas, maar ook (mijn favoriet!) de beste fajita’s EVER.

Bar Lobo – Carrer del Pintor Fortuny, 3

Bij een citytrip horen natuurlijk ook burgers. En die zijn echt super lekker bij Makamaka, dit hip restaurantje ligt vlak aan de jachthaven in Barcelona. Een mooi uitzicht en vakantiegevoel krijg je er dus gratis en voor niets bij.

Makamaka – Passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona, 76

In mijn favoriete buurt in Barcelona (El Born – zie ook foto helemaal bovenaan) vonden wij een super schattige koffiebar met de lekkerste koekjes. Voor een chocolade-overdosis zit je hier goed.

Dibar Café – Carrer de la Llibreteria – El Born

Maar naast de leuke adresjes in Barcelona valt er natuurlijk ook heel wat moois te zien. Zo is er het mooie parc de la ciutadella waar je zelf met bootjes kan gaan varen, heeft Barcelona zijn eigen ‘Arc de Triomf’ en vind je natuurlijk over heel de stad de mooiste gebouwen van Gaudi.

Onze citytrip afsluiten deden wij met de wereldberoemde fonteinenshow op Montjuïc. Ook een aanrader, maar naar het startuur van de show is vaak gissen helaas (hun website is niet echt heel betrouwbaar).

Perfect end of our Barcelona adventure @jan_dekeyzer ☔️💦😍 #barcelona #timelapse #montjuic

Een video die is geplaatst door Isaline (@isalineput) op

Logeren deden wij in H10 Itica, een mooi hotel mét zwembad. Jammer genoeg hebben we daar maar enkele uurtjes van kunnen genieten door het minder goede weer.

Hebben jullie nog goede adresjes in Barcelona? Laat ze dan zeker hieronder even achter!

Houdt van jurkjes met bloemenpatroon, Scandinavisch design, drinkt elke dag een kopje thee of twee. Shoppen is mijn cardio.